Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple kondigt iPad Air 2 en iPad mini 3 aan

Geschreven door
Geplaatst op16 oktober 2014, 21:06 CategorieApple

Tijdens een Keynote presentatie heeft Apple zojuist de iPad Air 2 en iPad mini 3 aangekondigd. Apple heeft daarmee precies aan de verwachtingen voldaan maar is helaas niet met een grote (hehe) verassing gekomen op iPad-gebied.

iPad Air 2

De iPad Air 2 is de opvolger van de iPad Air en blijft een extreem herkenbare iPad. Natuurlijk heeft Apple het ook dit jaar weer voor elkaar gekregen om de iPad wat dunner te maken en met 6.1mm is het volgens Apple zelfs de allerdunste tablet op de markt. Het dunner maken van de iPad is voornamelijk mogelijk gemaakt door het lamineren van het scherm (wat ook mooier is en voor minder reflecties zorgt). De iPad krijgt ook voor het eerst een speciale anti-reflecterende coating mee, en ook hier denkt Apple het beste product op de markt te hebben. De combinatie tussen lamineren en coating moet deze iPad het meest bruikbare scherm ooit maken.

Apple-iPad-mini-3

Verder is de iPad Air 2 voorzien van een TouchID vingerafdruksensor en is zijn de camera’s aan zowel de voor als achterkant vernieuwd. De camera aan de achterkant van de iPad is met 8 megapixels en een speciale sensor nu wel heel dicht bij de camera’s van de iPhone gekomen en tijdens de presentatie heeft Apple proberen aan te tonen dat dit nu echt een camera is om serieus te nemen. Natuurlijk zijn er qua software ook nieuwe mogelijkheden met de camera, zoals slow-motion (120FPS), Burst-mode en Timelapse. Overigens is de mute-switch verdwenen op de iPad Air 2.

Apple-iPad-Air-23

De nieuw iPad Air 2 wordt aangedreven door een A8X-processor, een iPad-variant van de chip die we kennen uit de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Apps kunnen hiermee tot wel twee keer sneller zijn en ook grafisch is er volgens Apple een enorme sprong gemaakt. Dat moet zich vooral ten gelden gaan maken in betere apps zoals foto- en videobewerking en natuurlijk heeft het ook de nodige voordelen voor games.

De iPad Air 2 komt vanaf nu ook in de drie bekende Apple kleuren; Goud, Zilver en Space Grey (ja dat gaan we dus niet vertalen). Net als de iPhone 6 heeft Apple ervoor gekozen de 32GB versie vaarwel te zeggen en dus is de iPad Air 2 te koop in 16GB, 64GB en 128GB. Voor de prijzen je die al gewend bent van de Apple’s iPad Air, begint bij 499 euro. Natuurlijk zijn er ook LTE varianten van de iPad Air 2.

Lees alles over de iPad Air 2 op onze productpagina.

iPad mini 3

Goed voorbeeld doet goed volgen en dus zullen wij, net als Apple, de iPad mini bijna volledig negeren. Zowel tijdens de presentatie als tijdens het upgrade-proces. De 7.9 inch-variant van de iPad werd door Apple in ongeveer 10 seconden behandeld en is hetzelfde als de iPad mini 2, alleen is deze nieuwe iPad mini 3 nu voorzien van een TouchID vingerafdruksensor.

Apple-iPad-mini-3

Lees alles over de iPad mini 3 op onze productpagina.

iPad mini, mini 2 en iPad Air

Hoewel we geen enorme verassingen hebben gezien vanavond (op het gebied van de iPad) heeft Apple in relatief opvallende move ervoor gekozen de “oude” iPads in het assortiment te houden. Van det iPad Air en iPad mini 2 (Retina) begrijpen we dat goed, dat zijn nog steeds twee van de beste tablets op de markt. Beide varianten zijn straks 100 euro goedkoper en een iPad mini Retina voor 299 euro is wat ons betreft extreem interessant. Het meest opvallende (lees: onbegrijpelijk) is dat Apple ook de originele iPad mini het assortiment houdt, te koop voor 249 euro. Dat is wat ons betreft voor zowel consumenten als developers een verwarrende keuze van Apple.

iOS 8.1

Apple heeft tijdens de presentatie vandaag ook iOS 8.1 aangekondigd, vanaf maandag te downloaden. De verbeteringen en vernieuwingen in iOS 8.1 vind je in dit artikel.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS
Apple iPad Mini 3
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.