Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple maakt zich geen zorgen over de iPad

Geschreven door
Geplaatst op21 oktober 2014, 9:41 CategorieApple

Hoewel de verkopen van de iPad stagneren, maakt Apple-directeur Tim Cook zich geen zorgen over het apparaat en ziet voldoende mogelijkheden. Cook noemt de stagnatie dan ook geen probleem, maar meer een drempel waar de verkoop even overheen moet.

Stagnatie verkoop iPads geen probleem

Apple-directeur Tim Cook heeft uitgebreid gereageerd op de stagnerende verkoopresultaten van de iPad, tijdens een bespreking van je kwartaalcijfers. Cook ziet de toekomst voorlopig nog positief in en gaat daardoor niet mee in de negatieve berichtgeving van de media en verschillende analisten, die de toekomst voor de iPad eigenlijk somber in zien. En met reden, zou je denken: de afgelopen twee kwartalen daalde het aantal verkochte exemplaren. Maar goed, de periode ervoor zijn er eigenlijk zo veel verkocht, dan het ook haast niet anders kon.

Cook zet de dingen ook graag in perspectief. De directeur geeft aan dat er in de afgelopen vier jaar zo’n 247 miljoen iPads verkocht zijn – dat zijn er nog altijd meer in de eerste vier jaar dat de iPhone op de markt was. Natuurlijk heb je dan wel te maken met verschillende mate van populariteit: in de tijd dat de iPad op de markt kwam, had Apple al een naam voor zichzelf gevestigd, met de iPod en iPhones, dus dat is ergens wel appels met peren vergelijken. Desondanks gelooft Cook nog steeds in het product iPad en ziet niet in waarom de verkopen niet zouden toenemen.

Daar waar analisten praten over een verzadigde markt – wat goed zou kunnen, kijkende naar de verkoopcijfers – spreekt Cook liever van een soort drempel waar de verkoop overheen moet. Cook claimt dat er nog genoeg mensen zijn zonder iPad, zelfs in de landen waar het merk Apple populair is. Ook vindt Cook het niet erg wanneer de iPhone 6 Plus daadwerkelijk marktaandeel van de iPad gaat af snoepen of dat mensen liever een Mac zouden willen hebben. Hij geeft aan dat hij dan nog steeds erg blij is dat consumenten Apple-producten kopen. Apple blijft voorlopig in de iPad investeren.

Lees meer over de nieuwe iPad Air 2 en iPad Mini 3.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.