Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple patenteert flexibel display

Geschreven door
Geplaatst op7 oktober 2014, 15:02 CategorieApple

Een gebogen scherm voor je iPhone 6 Plus klinkt niet iets waar je op zit te wachten. Toch heeft Apple er een special patent voor aangevraagd. En dan bedoelen we natuurlijk niet die iPhones die per ongeluk gebogen uit je broekzak kwamen. Dit gebogen scherm heeft een functie.

Gebogen scherm voor je volgende iPhone?

Apple heeft een patent aangevraagd op een methode waarmee gebruikers een scherm kunnen buigen of draaien, waardoor een nieuwe manier van input ontstaat. In het patent staat vermeld dat een gebogen scherm verschillende betekenissen kan hebben, bijvoorbeeld het versturen van een MMS met een specifieke buigbeweging. Het patent gaat ook in op andere methodes, bijvoorbeeld door het scherm een andere vorm te geven dan de oorspronkelijke of door hem groter of kleiner te maken. Ook zouden er verschillende schermen gecombineerd kunnen worden en bijvoorbeeld een buis van beeldschermen kunnen vormen, waarop bepaalde advertenties, in combinatie met GPS, kunnen worden afgespeeld. De mogelijkheden lijken eindeloos.

Wat Apple hier precies mee wil en of we er iets in de nieuwe iPads of grote iPhones van terugzien, is niet bekend. In het patent wordt verder wel gesproken over magazines en ander digitaal schrijfwerk dat op reguliere basis uitkomt; het zou dus wellicht als een vervanger kunnen dienen. Een soort oprolbare iPad, of iets dergelijks. Ook wordt er duidelijk gesproken over een ‘apparaat voor advertenties’ en dat zou weer kunnen slaan op de magazines en tijdschriften van tegenwoordig. Wat ook het idee hierachter is, Apple is momenteel de mogelijkheden van het gebogen display aan het onderzoeken. Het bedrijf wil er in elk geval zeker van zijn dat ze ongestoord hun gang kunnen gaan wanneer de techniek dat toelaat. Tenminste, wanneer dat het doel is. Niet wanneer je iPhone onbedoeld gebogen uit je broekzak tevoorschijn komt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.