Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple Pay zonder PayPal door Samsung-deal

Geschreven door
Geplaatst op1 oktober 2014, 11:05 CategorieiPad

De reden dat Apple Pay PayPal niet ondersteunt, is vanwege een geforceerde deal met Samsung. Dat zag Apple natuurlijk niet zitten. Maar die keuze was gemaakt voordat PayPal weer zelfstandig verder zal gaan en PayPal wil dolgraag met Apple samenwerken.

Apple Pay zonder PayPal

Hoewel PayPal en Apple wel degelijk in gesprek waren over een mogelijke integratie met de betaalservice Apple Pay, sloeg Apple op een gegeven moment keihard de deur dicht en hoorden we daar helemaal niets meer over. Terwijl er toch zeker een moment was dat PayPal voorgetrokken zou worden als betaalmethode, omdat het nou eenmaal een pionier is in de betaalindustrie. Een betaalservice zonder PayPal leek Apple daarom een domme zet, maar wanneer de service deze maand in Noord-Amerika gelanceerd wordt, is er van PayPal geen spoor. Waar is het dan precies misgegaan?

Terwijl PayPal dus in gesprek was met Apple, zat het bedrijf achter de populaire betaalmethode, onder leiding van eBay, ook aan tafel met Samsung. Die gesprekken gingen over de PayPal-integratie in de Samsung Galaxy S5, waar gebruikers middels de vingerafdrukscanner ook betalingen mee kunnen doen. Die deal is uiteindelijk gemaakt door eBay CEO John Donahoe, ook al waren er mensen tegen de deal. Toch forceerde Donahoe de deal en daardoor werd Apple woedend. Alle gesprekken werden verder geannuleerd en PayPal zou niet worden opgenomen als betaalmethode.

PayPal heeft inmiddels aangegeven nog steeds geïnteresseerd te zijn om als betaalmethode te worden opgenomen, ondanks de poster die het eerder vorige maand naar buiten bracht met de boodschap ‘We the people want our money safer than our selfies’.

Apple Pay

Apple Pay is een betaaldienst waarmee het mogelijk is om in bepaalde winkels of eetgelegenheden te betalen met je iPhone 6 (Plus) of Apple Watch. Het haalt onder andere de credit card-gegevens (mogelijk in de toekomst ook PayPal) uit de Passbook-app, waardoor het mogelijk is om bij geselecteerde ketens te betalen. Momenteel is de dienst alleen in Noord-Amerika beschikbaar.

Het systeem maakt gebruik van de bekende NFC-chip, wat staat voor Near Field Communication. Hier in Nederland gebruikt de NS de techniek om in en uit te checken voor de trein bijvoorbeeld en verschillende banken, zoals ABN AMRO, gebruiken de techniek ook om PIN-betalingen tot en met 25 euro contactloos te laten verlopen. De techniek heeft zich inmiddels bewezen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.