Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple schort productie iPad Pro op’

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2014, 14:26 CategorieiPad

Omdat Apple totaal niet tevreden is de huidige productiesnelheid van de iPhone 6 Plus, schort het bedrijf naar verluidt de productie van de iPad Pro op. Apple bleek voornemens te zijn de iPad Pro in december te gaan produceren.

Productie iPad Pro

The Wall Street Journal meldt dat Apple en z’n leveranciers momenteel de productie van de iPad Pro, de iPad met een scherm van 12,9 inch, opschorten, om te kunnen voldoen aan de vraag naar de iPhone 6 Plus. Apple was aanvankelijk van plan de grote tablet in december te gaan produceren, maar dat zit er nu dus niet in. Het vormt een ware uitdaging voor de schermleveranciers om én de iPhone 6 Plus te voorzien van een scherm én de iPad Pro. Technisch gezien, zo wordt er aangegeven, is het momenteel gewoonweg niet haalbaar.

Daarnaast wordt gezegd dat Foxconn, de fabrikant in China waar Apple van alles laat produceren, op dit moment problemen heeft met een aannemen van genoeg personeel om aan alle vraag te voldoen, waardoor het nog moeilijker is om zowel de iPhones als de iPads te produceren. Ook moet er nog gedacht worden aan de MacBook Air, die eveneens in december in productie gaat. Je zou bijna willen stellen dat het Apple niet meezit. Verder is aan de krant verteld dat de 12,9 inch iPad Pro een schermresolutie van 2048 x 1536 krijgt, gelijk aan de huidige iPad Air.

Eerder kwam naar buiten dat de iPad Pro begin 2015 op de markt zou uitkomen, nadat de grote tablet al uitgesteld was. Maar toen werd er ook al gesteld dat de pixeldichtheid groter zou zijn dan nu het geval is en dicht in de buurt zou komen van ultra high-definition quality. Eén ding is in elk geval zeker: de grote iPad moet een boost geven aan de verkopen van de iPad.

  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.