Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple iBooks loopt in op Amazon Kindle

Geschreven door
Geplaatst op8 oktober 2014, 10:06 CategorieiPad

Uit onderzoek, dat gehouden werd in Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk, blijkt dat Apples iBooks steeds populairder wordt onder de jeugd. Het duurt volgens de onderzoekers niet lang meer voordat de service Amazons Kindle voorbij gaat.

Apple iBooks vs. Amazon Kindle

Hoewel de Kindle-service van Amazon, waar het mogelijk is boeken te lezen en te beluisteren, de afgelopen jaren best een voorsprong had op andere e-book-diensten, begint iBooks van Apple toch steeds meer populariteit te genieten. Dat blijkt uit onderzoek van Publishing Technology, die dat heeft onderzocht in Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Met name de groep jongeren tussen de achttien en 24 jaar, die vallen onder de millennials of Generatie Y. Binnen die groep is het zo dat Kindle nog maar twee procent voor staat op iBooks, aangezien Apple nou eenmaal populair is onder de jeugd en veel jongeren iPhones en iPads hebben.

Het is nu de vraag hoe lang Amazon de voorsprong behoudt. Momenteel is het zo dat vijftig procent van de Britten gebruikmaakt van Kindle, 31% veel meer naar iBooks trekt, negen procent gebruik Kobo en zes procent heeft toch liever Nook. Hoewel het marktaandeel tussen Kindle en iBooks dus nog ver uit elkaar ligt, ligt dat op het gebied van groeiende populariteit toch anders. En de mogelijkheid om te groeien is er: zo’n veertig procent van de jonge mensen in het Verenigd Koninkrijk heeft op dit moment een iPhone, waar iBooks gratis op staat. Onduidelijk is hoeveel mensen daarvan al lezen met de app.

Twee derde van de ondervraagden gaf overigens aan dat zij nu meer op hun mobieltjes, hetzij een smartphone of phablet, lezen dan een jaar ervoor. Lezen op een phablet is ook nou eenmaal lekkerder dan op een kleiner smartphone-scherm; dat kan, met de release van de iPhone 6 Plus, dus nog eens extra in het voordeel werken voor Apple. De verwachting is dan ook dat het aantal lezers op mobiele apparaten de komende jaren alleen maar toeneemt.

  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.