Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus introduceert kleine VivoTab 8 (M81C) Windows 8 tablet

Geschreven door
Geplaatst op13 oktober 2014, 14:39 CategorieWindows

Het was al bekend dat ook Asus met een kleine Windows 8 tablet zou komen maar deze komt sneller dan verwacht. Vandaag laat de Taiwanese fabrikant namelijk middels een persbericht weten dat de VivoTab 8 (M81C) al vanaf 13 oktober in de Nederlandse winkels ligt voor een adviesprijs van 199 euro.

De Asus VivoTab 8 (M81C) is niet de eerste kleine Windows 8 tablet van de Taiwanese fabrikant maar wel het eerste model dat in Nederland verschijnt en ook nog eens betaalbaar is. De tablet ligt vanaf vandaag bij een aantal Nederlandse winkels in de schappen voor een prijs van 199 euro.

Voor 199 euro krijg je een complete Windows 8 tablet, draaiend op Windows 8.1-software. Hierdoor krijg je toegang tot zowel de desktopomgeving als de omgeving met de moderne tegels. Je kunt dan apps uit de Windows Store installeren maar ook aan de slag gaan met de bekende .exe-bestanden. Ook wordt er een jaarabonnement op Office 365 Personal meegeleverd waardoor je de Office-apps kunt gebruiken.

Asus-VivoTab-8-M81C-3

De VivoTab 8 (M81C) is voorzien van een 8-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en komt met een Intel Atom Z3745-processor die een kloksnelheid van 1.86GHz kent. Verder is de tablet voorzien van 1GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart van maximaal 64GB uit te breiden is.

De tablet beschikt over een 2 megapixel camera aan zowel de voorzijde als achterzijde, Bluetooth 4.0 en WiFi 802.11 a/b/g/n voor draadloze communicatie en gps voor locatiebepaling. De 4.000mAh accu moet ervoor zorgen dat de tablet 8 uur meegaat op een volle lading. De tablet heeft een gewicht van 330 gram en een afmeting van 124,9 x 211,7 x 8,8 millimeter.

De Asus VivoTab 8 (M81C) is reeds te koop in Nederland voor een adviesprijs van 199 euro. Een overzicht van alle specificaties en features vind je op de productpagina van de Asus VivoTab 8 (M81C).

  • Delen:
Asus VivoTab 8 (M81C)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.