Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus New Padfone en Padfone S krijgen Android 5.0 Lollipop-update

Geschreven door
Geplaatst op27 oktober 2014, 8:40 CategorieAndroid

Na onder meer Sony en Nvidia heeft nu ook Asus de eerste details over Android 5.0 Lollipop-updates vrijgegeven. De Taiwanese fabrikant laat weten dat in ieder geval de vorig jaar gelanceerde New Padfone (Infinity) en de dit jaar gelanceerde Padfone S de update krijgen.

Het is inmiddels bijna twee weken geleden dat Google Android 5.0 Lollipop officieel lanceerde en langzaam maar zeker krijgen we meer te weten over welke tablets, phablets en hybride devices te update mogen verwachten. Zo liet Sony al weten dat de Xperia Z2 Tablet een update krijgt en maakte Nvidia bekend dat de Shield Tablet een update mag verwachten.

Asus heeft ook een groot assortiment tablets en de kans is groot dat de meeste mid-end en high-end modellen een update naar Android 5.0 Lollipop krijgen. Op dit moment is de update echter alleen nog bevestigd voor een aantal ZenFone smartphones en twee Padfone-modellen. De vorig jaar geïntroduceerde New Padfone en de nog in Nederland te lanceren Padfone S krijgen op termijn een update naar de nieuwste verse van Android. De verwachting is dat de update in respectievelijk juni en april van volgend jaar verschijnt. Welke andere tablets van de Taiwanese fabrikant de update krijgen is vooralsnog onduidelijk.

Android 5.0 Lollipop is de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem en brengt een compleet nieuw design dat Google het Material Design noemt. Ook worden er diverse nieuwe functies geïntroduceerd, waaronder meer mogelijkheden om je toestel met anderen te delen en betere back-ups te maken. Lees meer over alle vernieuwingen in Android 5.0 Lollipop.

Benieuwd of jouw tablet een update kan verwachten? Houd dan ons Android 5.0 Lollipop update-overzicht in de gaten.

 • Delen:
ASUS The New Padfone
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

 1. Sander van Leusden
  27 oktober, 2014 om 10:10

  Asus is na Motorola het snelst met updaten heb ik het gevoel, maar…
  Ik weet het niet hoor met die Padfone, grappig idee maar lijkt mij niet zo functioneel?
  Maakt de tablet weer groter en zwaarder.

 2. Johnny Riddering
  13 maart, 2016 om 13:37

  Ik heb de Asus Padfone A86 nu ruim 1 jaar en ben er super tevreden over. Ik gebruik hem privé en beroepsmatig.
  Alle apps en data op 1 apparaat en toch de beschikking over een volwaardig tablet, wat weer ideaal is om documenten/mail te bewerken.
  Ik vindt Asus veel te langzaam met beschikbaar stellen van updates. Android 5 bestaat al sinds 2014 en tot op de dag van vandaag 13-03-2016 niets gezien/gehoord van Asus, en ondertussen is Android 5.1 ook al beschikbaar.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.