Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Best Fiends: de nieuwe game van oud-Rovio-medewerkers

Geschreven door
Geplaatst op13 oktober 2014, 9:52 CategorieiPad

Oud-medewerkers van Rovio lanceren hun eerste eigen game onder de naam Seriously: de game Best Fiends is nu te downloaden voor iOS. Oud-Disney- en -Fox-medewerkers hebben ook meegeholpen aan deze productie, waar kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Best Fiends

Afgelopen weekend is er een nieuwe Candy Crush-achtige game op iTunes verschenen: Best Fiends. Best Fiends is een game van ex-Rovio-medewerkers, waarin we het verhaal van een vete tussen insecten en slakken volgen. De gameplay is gestoeld op het combineren van drie dezelfde plaatjes. Het spel haalt ook enorm veel inspiratie uit Angry Birds – als je naar de artwork kijkt, dan zie je de overeenkomsten. Maar dat is niet alles. Vanaf het eerste moment dat je de game opstart, valt op dat kwaliteit hoog in het vaandel bij de nieuwbakken ontwikkelaar Seriously staat.

Van de bombastische muziek tot aan de verslavende gameplay: je merkt gewoon op dat deze game niet zomaar even snel gemaakt is. Dat kan ook haast niet anders als je bekijkt wie er aan het roer van het bedrijf staan: Petri Järvilehto en Andrew Stalbow, voorheen hoog piefen bij Rovio Games. aar ook mensen die van bedrijven als Natural Motion, RedLynx, Disney, Remedy en Fox af komen, alsmede componist Heitor Pereira (Despicable Me, Minion Movie), Pilot Studio voor visual development (Transformers, Star Wars) en Soren Fleng van animated shorts (Angry Birds Toons, Subway Surfers).

Maar namen alleen zorgen er niet voor dat een game goed is. Bij een game draait het simpelweg om de gameplay en de vraag die daar aan hangt: is het leuk? Het is in elk geval strategisch. Wanneer je een aantal series drie-op-een-rij hebt gemaakt, heb je een metertje gevuld. Met dat metertje kun je een speciale aanval lanceren – maar de vraag is: welke insect gebruik je daarvoor? Bovendien heb je de mogelijkheid om alle personages tussen het puzzelen door te voorzien van nieuwe vaardigheden. De game is nu gratis te downloaden, maar bevat wel in-app-aankopen.

  • Best Fiends
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.