Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Blackphone-maker maakt privacy-tablet

Geschreven door
Geplaatst op10 oktober 2014, 10:46 CategorieAndroid

De fabrikant van de Blackphone, een smartphone gebouwd rondom privacy, heeft aangegeven met een tablet op de proppen te komen. Hoewel de software op Android draait, is die niet door Google gecertificeerd – dat betekent dat je geen toegang hebt tot de Play Store.

Van Blackphone naar Blacktablet

De smartphone van het bedrijf Silent Circle, de Blackphone, is gericht op online veiligheid, privacy en andere vormen van bescherming van persoonsgegevens. Nu wil Silent Circle nog meer producten op de markt uitbrengen die dezelfde online veiligheid garandeert, waaronder dus een tablet; die nu al is omgedoopt tot de Blacktablet. Dat zegt Jon Callas, de mede-oprichter en technisch directeur van Silent Circle. Het is voor Callas de volgende logische stap voor het bedrijf, omdat er nog veel winst te behalen valt.

Volgens Callas biedt een tablet met de technologie van Silent Circle een waardig alternatief voor wat Google ons nu aanbiedt – vooral op het gebied van privacy en online vaardigheid, waar het volgens Callas nog wel eens tekortschiet bij Google. De Blackphone, die in Nederland eind dit jaar op de markt moet verschijnen, draait wel op Android, en de tablet vermoedelijk ook, maar dan niet op een versie die gecertificeerd is door Google. Dat betekent onder andere dat je geen toegang hebt tot de Play Store en dat je geen Google-integratie hebt.

Maar Callas geeft aan dat dit precies is wat het bedrijf wil en denkt ook dat er mensen zijn die een Google-loze Android-ervaring willen. In de toekomst verwacht Callas dat er meerdere privacy-gerelateerde producten van Silent Circle op de markt komen, ook voor de mensen die wel graag willen dat Google de software certificeert. Met een mix van de prettige Google-integratie en toegang tot de Play Store, plus de extra veiligheidslagen van de Blackphone, kan een dergelijke tablet nog best interessant zijn. Wanneer Silent Circle de tablet toont, is niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.