Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De iOS-app Blloon moedigt e-reading aan met gratis content

Geschreven door
Geplaatst op27 oktober 2014, 9:43 CategorieApplicaties

De gratis te downloaden iOS-app Blloon wil jonge lezers motiveren meer te lezen, door hen gratis leesmateriaal aan te bieden. Je kunt ook betalen voor de premium service, maar in principe kun je met app alles gratis lezen wat je maar wil.

Blloon

Blloon, een start-up uit Berlijn, heeft in het Verenigd Koninkrijk een nieuwe app gelanceerd waarmee het jonge lezers wil aanmoedigen meer e-books te lezen. De app is nu nog niet verkrijgbaar in Nederland, maar daar komt in de nabije toekomst verandering in. Wanneer je je registreert voor Blloon, krijg je direct duizend gratis te lezen pagina’s, zodat je dus meteen kunt beginnen met lezen. Wil je daarna meer, dan kun je meer pagina’s verdienen door de e-books te delen met je vrienden of door recensies over die digitale boeken te schrijven.

Wil je dat allemaal niet doen, dan is het overigens ook mogelijk boeken te kopen middels in-app-aankopen. Honderd pagina’s kosten 1,29 pond, vijfhonderd pagina’s per maand kost 3,99 pond en duizend pagina’s per maand 6,99 pond. Om gebruikers op weg te helpen kun je van elk boek de ‘achterkant’ lezen en kun je door middel van verschillende lijstjes ontdekken welke boeken geschikt zijn voor je. Op dit moment heeft de dienst bijna een miljoen boeken om door te nemen en voor kerst wil Blloon dat aantal over die streep heen brengen.

Qua lijsten wil Blloon overeenkomen met muziekstreamingdienst, waar je op basis van je locatie of stemming een boek kunt uitkiezen. Ook kun je zelf lijsten samenstellen, zodat anderen daar weer een kijkje op kunnen nemen. Blloon is een app die is ontstaan vanuit het idee dat jongeren (tussen de achttien en 28 jaar) e-books te duur vinden. Met de simpele en toegankelijke interface van deze app, de mogelijkheid dat je hem zowel op je iPad als iPhone kunt gebruiken en het feit dat het gratis is, kan het e-book-gebruik nog wel eens een gigantische vlucht gaan nemen.

  • Blloon (Britse App Store)
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.