Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell lanceert betaalbare Venue 8 Pro 3000 met Windows 8

Geschreven door
Geplaatst op30 oktober 2014, 18:29 CategorieWindows

Eerder deze maand kwamen we al een goedkopere versie van de Dell Venue 8 Pro tablet, welke begin dit jaar gelanceerd werd, tegen in Duitsland en vandaag is dit model officieel in Duitsland uitgebracht. De Dell Venue 8 Pro 3000 is iets minder rijk uitgerust dan zijn duurdere broer maar komt dan ook in de winkels te liggen voor een prijs van 159 euro.

We zien de laatste tijd een trend van goedkope Windows 8 tablets. Nagenoeg alle grote tabletfabrikanten hebben goedkopere modellen aangekondigd of gelanceerd. Zo komt Asus met de 199 euro kostende VivoTab 8 en heeft Acer de Iconia Tab 8 W met een prijs van 149 euro gelanceerd. Ook Dell gaat in dit marktsegment meespelen, met de nieuwe Dell Venue 8 Pro 3000.

De collega’s van TabTech hebben het nieuwe model op de website van Dell gespot en ook op de website van Amazon wordt de tablet reeds aangeboden voor een prijs van 159 euro. Hiervoor krijg je een 8-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en onder de motorkap zien we een Intel Z3735G Bay Trail-processor met vier kernen terug.

Verder is de Venue 8 Pro 3000 voorzien van 1GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uit te breiden is, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een 1.2 megapixel camera aan de voorzijde en een microUSB-poort. Ten opzichte van de duurdere Venue 8 Pro ontbreekt de active digitizer in het scherm en is het werkgeheugen dus 1GB in plaats van 2GB.

De tablet wordt geleverd met Windows 8.1 with Bing, een versie van Windows 8.1 die eigenlijk alleen voor fabrikanten anders is. zij mogen de standaard zoekmachine Bing niet wijzigen. Daarbij wordt een gratis jaarabonnement op Office 365 meegeleverd zodat je apps als Word, Excel en PowerPoint kunt gebruiken. De tablet heeft een gewicht van 381 gram en is 9 millimeter dun.

Vai de Duitse website van Dell kan de Venue 8 Pro 3000 reeds besteld worden voor een prijs van 169 euro maar Amazon biedt de tablet voor 10 euro minder aan. Of en wanneer de tablet naar Nederland komt is nog niet bekend.

  • Delen:
Dell Venue 8 Pro
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.