Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je Android tablet #68

Geschreven door
Geplaatst op16 oktober 2014, 11:14 CategorieAndroid

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw Android tablet. Deze keer onder meer een app waarmee je eenvoudig kunt multitasken.

BrainWave

Luister je vaak muziek met je tablet of smartphone en zou je graag de muziekspeler willen bedienen zonder het scherm aan te raken? Dan is de app BrainWave er een die niet op je Android tablet of smartphone mag ontbreken. De app maakt gebruik van die camera en stelt je in staat je muziek te starten, op pauze te zetten en naar het volgende nummer te gaan met drie simpele handgebaren. De app bevindt zich nog in beta-fase dus het werkt niet altijd even soepel, maar de app is ook gratis dus je kunt het in ieder geval proberen.

BrainWave-app

BrainWave is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

 • BrainWave

C Floating

Multitasken op een tablet of smartphone is nog steeds niet echt optimaal. Er zijn fabrikanten die hun eigen implementaties doorvoeren, bijvoorbeeld Samsung met de TouchWiz-interface en het naast elkaar of onder elkaar zetten van apps, maar voor de gemiddelde Android-gebruiker laat dit nog te wensen over. Een stap in de goede richting is de C Floating-app. Hiermee kun je zwevende vensters van openstaande apps aanmaken maar ook zwevende vensters van widgets en informatie over je toestel behoren tot de mogelijkheden. Van alles is een zwevend venster aan te maken dat groter of kleiner te maken is en als icoontje aan de zijkant van je scherm verschijnt.

C-Floating-apps

C Floating is gratis te downloaden uit de Google Play Store maar biedt in-app aankopen om alle mogelijkheden te ontgrendelen.

 • C Floating

Autodesk SketchBook

We hebben in onze app-lijstjes al vaak apps waarmee je kunt tekenen of schetsen voorbij zien komen maar nog steeds worden er interessante nieuwe schets-apps uitgebracht. Afgelopen week was het de beurt aan de pro-versie van Autodesk SketchBook. Deze versie bevat meer geavanceerde tools, vele penselen en brushes en ondersteuning voor lagen. Het mooie is dat veel van de functies gratis te gebruiken maar de beste nieuwe features moeten middels een in-app aankoop van minder dan 4 euro aangeschaft worden. De app is vooral geschikt voor de echte illustrators onder ons en als je al een desktop-versie van SketchBook hebt dan krijg je gratis toegang tot alle functies nadat je ingelogd bent.

Autodesk-Sketchbook

De Autodesk SketchBook-app is gratis te downloaden uit de Google Play Store maar biedt in-app aankopen.

 • Autodesk SketchBook

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die je dagelijks gebruikt en écht niet mogen ontbreken op een Android tablet? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

 • Delen:

Reacties

 1. Jarco
  16 oktober, 2014 om 14:39

  Die niet mogen ontbreken? Serieus?
  Misschien tijd om de vaste rubriek een nieuwe naam te geven?

  • Martijn Chel
   16 oktober, 2014 om 15:26

   Je kunt het ook zo opvatten ja.. gewoon een titel waarmee we willen aangeven dat het interessante apps zijn. That’s it.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.