Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dropbox-bestanden exporteren naar de SD-kaart

Geschreven door
Geplaatst op2 oktober 2014, 9:14 CategorieAndroid

Dropbox heeft een update uitgerold waardoor Android-gebruikers nu ook bestanden kunnen exporteren naar de SD-kaart in het Android-apparaat. Dat was één van de meest gevraagde functies voor de Android-app.

Dropbox voor Android

Dropbox heeft via z’n eigen blog laten weten dat het vanaf nu (of in elk geval elk moment) mogelijk is een update binnen te krijgen waarmee het mogelijk wordt bestanden ook direct te kunnen exporteren naar de SD-kaart van je Android-apparaat. Dit schijnt volgens het bedrijf een feature te zijn waar Dropbox-gebruikers op Android al heel lang om vragen. Het grote voordeel van deze feature is dat je de belangrijke bestanden écht altijd bij je hebt, zelfs wanneer je geen internetverbinding tot je beschikking hebt – het is ook handig als je geen favorites meer kunt opslaan.

Exporteren naar de SD-kaart gaat met een paar, kleine stappen. Eerst kies je het bestand dat je wil opslaan op de SD-kaart en vervolgens tap je op dat ronde icoontje met een pijltje daar naar beneden wijst (de Quick Action-knop). Klik vervolgens op de optie om meer mogelijkheden te zien (die drie vierkantjes onder elkaar, met daaronder het woord More). Daarna tap je op Export, Save to Device en vanuit dat menu kun je de SD-kaart aantikken. Doe je dat, dan staat dat specifieke bestand voortaan ook op je SD-kaart. Onduidelijk is of-ie dan nog wel gesynchroniseerd wordt.

Beschikbaarheid

Vandaag of later deze week kun je de update voor je Android-apparaat verwachten. Naast deze optie, heeft de Dropbox-app ook verbeterde Android L-ondersteuning en een snellere zoekmethode gekregen. Ook kun je altijd kijken of de app handmatig te updaten is, door via de onderstaande link de Google Play Store te bezoeken.

 • Dropbox
 • Delen:

Reacties

 1. Kodde
  30 augustus, 2015 om 19:27

  Exporteren van uit dropbox werkt niet meer na de laatste update van dropbox en android

 2. Leo
  18 april, 2018 om 16:38

  ‘Exporteren naar de SD-kaart gaat met een paar, kleine stappen. Eerst kies je het bestand dat je wil opslaan op de SD-kaart en vervolgens…”

  Hoe doe je dat, een bestand kiezen op een plek waar je het heen wil verplaatsen ?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.