Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dropbox voor iOS werkt nu ook met Touch ID

Geschreven door
Geplaatst op21 oktober 2014, 10:34 CategorieApplicaties

Een week nadat de cloudopslagdienst Dropbox in het nieuws kwam wegens een lek, presenteert het bedrijf een iOS-update met Touch ID support. Het is vanaf nu dus mogelijk je Dropbox-bestanden te beveiligen met je eigen vingerafdruk.

Dropbox voor iOS

Een week geleden kwam Dropbox negatief in het nieuws: er zouden honderden wachtwoorden gelekt zijn. Onduidelijk was waar die wachtwoorden dan precies vandaan kwamen, aangezien Dropbox zelf claimde niet gekraakt te zijn. Uiteindelijk kwam naar buiten dat, net zoals met Snatchat het geval was, third-party apps en diensten verantwoordelijk waren voor het lek, omdat die een significant mindere beveiliging hebben. Wil je nu het zekere voor het onzekere nemen, dan doe je er goed aan zo min mogelijk third party apps te gebruiken in combinatie met Dropbox.

Ook is het heel verstandig de nieuwe update voor je iPhone 6 of iPhone 6 Plus binnen te halen. Met die nieuwe update kun je namelijk je bestanden en gegevens vergrendelen achter je eigen vingerafdruk, zodat het moeilijker wordt voor kwaadwillenden om bij je bestanden te komen. Dropbox volgt daarmee bedrijven en apps op als Amazon, Mint, Simple, Evernote, 1Password, Camera Plus en meer.

Maar dat is niet alles dat de update doet. Het verhelpt ook een aantal andere onvermelde bugs en zorgt, zoals altijd, voor wat extra stabiliteit. Bovendien is het vanaf nu ook mogelijk RTF-bestanden te previewen in de app, aangezien Dropbox daar nogal eens moeite mee had. Maar de main feature is toch wel de ondersteuning voor Touch ID. Mocht je het zekere voor het onzekere willen nemen, dan doe je er goed aan nu je wachtwoord te veranderen en deze update te installeren. En maak gebruik van Touch ID, dan zijn je bestanden een stuk veiliger.

Eerder bracht Dropbox al een update voor iOS 8 uit, waardoor de dienst eindelijk goed werkte met het nieuwe besturingssysteem. Destijds bracht het ook een widget uit en bracht het de optie bestanden direct in Dropbox op te slaan.

  • Dropbox
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.