Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dunne Dell Venue 8 7000 krijgt prijskaartje van 499 dollar

Geschreven door
Geplaatst op24 oktober 2014, 10:20 CategorieAndroid

Ruim een week geleden toonde Apple de nieuwe iPad Air 2, volgens het bedrijf de dunste tablet ter wereld. Maar, velen vergaten op dat moment dat Dell al een nog dunnere tablet aangekondigd heeft. Begin september toonde de Amerikaanse fabrikant namelijk de Dell Venue 8 7000, een high-end tablet met indrukwekkende specificaties en een profiel van maar 6 millimeter.

De Dell Venue 8 7000 is het nieuwe topmodel van Dell maar de Amerikaanse fabrikant gaf nog weinig prijs over het prijskaartje en de beschikbaarheid. Daar komt nu verandering in want de tablet is op de website van Dell verschenen. Daaruit kunnen we opmaken dat de tablet in november verscheept zal worden naar de eerste klanten en dat er een prijskaartje van 499 dollar aanhangt.

Nu is 499 dollar een hoop geld maar als we kijken naar de specificaties van de Venue 8 7000 dan kunnen we dit wel begrijpen. De tablet is namelijk voorzien van een 8.4-inch oled-display met een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels en draait op de nieuwste generatie Intel Moorefield-chip, de Atom Z3500 om precies te zijn. Ook beschikt de tablet over Intel’s RealSense 3D-camera waarmee 3D video’s gemaakt kunnen worden en waarmee de tablet middels gebaren bediend kan worden. Verder is er 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden aan boord. De tablet draait op Android-software.

Vanaf november is de Dell Venue 8 7000 te koop in de VS voor een prijs van 499 dollar. Wanneer de tablet naar Nederland komt is vooralsnog onduidelijk.

  • Delen:

Reacties

  1. Ralph
    03 februari, 2015 om 16:32

    Al enig idee wanneer hij naar Nederland komt?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.