Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste screens Apple Pay opgedoken

Geschreven door
Geplaatst op8 oktober 2014, 10:32 CategorieiPad

Uren nadat Apple de tweede bèta van iOS 8.1 had vrijgegeven, doken er al de eerste screenshots, voor iPhone en iPad, van Apple Pay op. Ontwikkelaar Hamza Sood toont ons hoe de betaaldienst er straks uit komt te zien op iPhone 6 Plus en iPad.

Apple Pay

Gisteren lanceerde Apple de tweede bèta van iOS 8.1. Aangemelde ontwikkelaars kunnen de software op voorhand testen en kijken of alles goed verloopt. iOS 8.1 moet een aantal problemen met het besturingssysteem verhelpen, waaronder de problemen met de Bluetooth-verbinding. Maar dat is niet alles: iOS 8.1 brengt ook eindelijk, voor Noord-Amerika dan, Apple Pay met zich mee. Apple Pay is een nieuwe betaaldienst van Apple, waar je in winkels met een nfc-pinautomaat kunt afreken met je smartphone of phablet.

Eén van de ontwikkelaars die iOS 8.1 nu aan het testen is, is Hamza Sood. Hij ontdekte het setupscherm van Apple Pay binnen de Passbook-app, het setupscherm van Apple Pay binnen iOS 8.1 en het setupscherm van Apple Pay voor de iPad.

Het setupscherm binnen Passbook lijkt enorm veel op het setupscherm voor mensen die hun creditcard willen toevoegen aan de service. De dienst legt eerst uit wat het precies is en doet, voordat er doorgeklikt kan worden naar het daadwerkelijk inscannen van een kaart. Gebruikers kunnen daar hun kaart handmatig invullen door de cijfers over te nemen, maar ook een foto maken van hun creditcard, waarna Passbook het werk van je overneemt. Het scherm van de iPad laat ongeveer hetzelfde zien, alleen bevat dat apparaat geen nfc-chip, dus kun je er niet mee in winkels betalen. Daarnaast bevatten de huidige iPads ook geen Touch ID-technologie, maar verwacht wordt dat de volgende generatie dat wel bevat.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.