Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Extreem goedkope Windows 8 tablets verschijnen in China

Geschreven door
Geplaatst op14 oktober 2014, 10:35 CategorieWindows

Nog geen jaar gelden hadden we het over de te hoge prijzen van Windows 8 tablets, zeker in vergelijking met de alsmaar goedkoper wordende Android tablets. Daar is inmiddels verandering in gekomen want we zien steeds meer betaalbare Windows 8 tablets verschijnen. In China worden zelfs al tablets met een prijskaartje van 65 dollar gelanceerd.

De verandering in prijs is te danken aan zowel Intel als Microsoft. Intel heeft de prijzen van processors flink verlaagd om zo voet aan de grond te krijgen in de tabletmarkt en Microsoft heeft Windows 8 gratis beschikbaar gesteld voor fabrikanten van tablets, ook om Windows voet aan de grond te laten krijgen in de tabletmarkt.

Tijdens de HKTDC Show in Honk Kong zijn deze week verschillende Windows 8 tablets getoond met prijzen die rond de 65 dollar liggen. Zo toonde Emdoor de EM-I8170, een 7-inch tablet met een resolutie van 1.-24 bij 600 pixels, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen en een Intel Z3735G-processor onder de motorkap.

Nu klinken die specs niet heel interessant en kun je jezelf zelfs afvragen of je hiervoor 65 dollar moet willen betalen. Maar, je krijgt wel een tablet met de volledige versie van Windows 8 voor een zeer lage prijs. Het is echter de vraag of hier een doelgroep voor is. Is Windows 8, met het aanbod van apps in de Windows Store, bijvoorbeeld interessant genoeg voor kinderen?

In Nederland verschijnen binnenkort ook verschillende betaalbare Windows 8 tablets, al liggen de prijzen niet zo laag als bij de Chinese fabrikanten. Zo introduceerde Asus deze week de VivoTab 8 (M81C) en komt Acer met de Iconia Tab 8 W. Deze tablets worden verkocht voor respectievelijk 199 en 149 euro.

Zou jij een extreem goedkope Windows 8 tablet aanschaffen? En voor welk doel dan?

  • Delen:

Reacties

  1. redactor
    25 oktober, 2014 om 19:24

    waarom zou je niet een goed en goedkoop tablet aanschaffen? de meeste mensen hebben een duur tabletje alleen maar voor de show en machogedrag maar…. gebruiken slechts 30% van alle mogelijkheden. in azie zie ik meer en meer telefoon/tablets op straat. een aardige ontwikkeling voor de niet showbakken onder ons?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.