Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook gaat terug in de tijd met Rooms

Geschreven door
Geplaatst op24 oktober 2014, 8:58 CategorieAndroid

Facebook heeft een nieuwe app gelanceerd waarin gebruikers chatrooms kunnen aanmaken, zelfs onder een pseudoniem. Net als tien jaar geleden. De app is vooralsnog niet in de Nederlandse app stores te downloaden.

Facebook Rooms

Facebook grijpt terug naar het verleden met de Rooms-app. Met de app kunnen de gebruikers in chatrooms met elkaar praten. Je kunt je aanmelden met een e-mailadres of je kiest een eigen pseudoniem – je hebt in elk geval geen Facebook-account nodig voor de dienst. In zo’n chatroom kun je foto’s en video’s plaatsen en natuurlijk lekker met elkaar kletsen over van alles en nog wat. Facebook denkt dat gebruikers op een gegeven moment zelf kamers gaat aanmaken over allerlei onderwerpen, zoals snowboarden, klassieke muziek of bijvoorbeeld My Little Pony.

Dit is Facebooks volgende poging je manier van communiceren te veranderen. De app staat in een rijtje van andere apps van het bedrijf: de Facebook-app, WhatsApp, Slingshot en Instagram zijn allemaal onderdeel van die reeks. Het mooie aan Rooms is dat je anoniem kunt reageren binnen die kamers, net zoals dat vroeger in allerlei chatrooms het geval was. Verschillende mensen op internet zetten daar vraagtekens bij, aangezien Facebook en anonimiteit nou niet echt twee handen op één buik zijn. Maar Facebook claimt van wel, dus.

Omdat Facebook ervan is overtuigd dat een app niet te snel mag groeien, want dat kan het succes van Rooms ondermijnen, heeft het bedrijf ervoor gekozen de app niet meteen wereldwijd uit te brengen. Daarom is Rooms momenteel enkel in Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en een aantal andere Engelssprekende landen beschikbaar. Wanneer de app officieel in de Nederlandse app store terechtkomt, is nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.