Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook rolt update uit, focust zich meer op foto’s

Geschreven door
Geplaatst op28 oktober 2014, 11:35 CategorieAndroid

Facebook heeft een update uitgerold voor de Android- en iOS-app, waarmee foto’s uploaden vanaf nu een stuk gemakkelijker gaat dankzij enkele nieuwe opties. Het is nu mogelijk foto’s van tevoren te ordenen voordat je ze uploadt.

Facebook en foto’s

Facebook heeft een nieuwe update uitgerold voor z’n apps, die zich met name op de foto’s op je smart device. Voordat je je foto’s definitief uploadt naar je Facebook-profiel, is het mogelijk ze eerst te ordenen, zodat ze precies in de volgorde staan die jij wil. Nadat je de volgorde bepaald hebt, met een simpele nummering, krijg je ook een preview te zien van hoe de foto’s verschijnen in de timeline van je vrienden. Je kunt zelfs per foto een andere tekst laten zien. Ook kun je in die preview nog foto’s verslepen. Deze update valt samen met de nieuwe collage lay-out van Facebook.

Wanneer je vrienden na het uploaden op een foto tappen, zien ze precies de volgorde en teksten die jij bepaald en geschreven hebt, zodat de boodschap van hoe tof je vakantie, met al dat blauwe water, goed over komt. Foto’s zijn een heel belangrijk onderdeel van Facebook. De feature om ze te uploaden naar de website bestaat al sinds oktober 2005. Sindsdien, zo geeft Facebook aan, zijn er al 250 miljard foto’s geüpload en ziet Facebook zo’n 350 miljoen foto’s geüpload worden op dagelijkse basis. Dat zijn cijfers van september 2013.

Sinds die tijd heeft Facebook nog geen update gegeven over de huidige stand van zaken, maar zelfs nu nog zijn het indrukwekkende getallen. Desondanks denken analisten dat Snapchat Facebook voorbijgaat als het gaat om dagelijks verstuurde foto’s, maar die foto’s worden (als het goed is, #snappening) nergens opgeslagen. Daarom blijft Facebook voorlopig nog de koning als het gaat om online foto’s delen en heeft het voorlopig geen last van competitie. Maar stilstand is achteruitgang, dus daarom is het goed dat Facebook nieuwe functies blijft toevoegen.

Je vindt de links naar de Facebook-app hieronder. Het kan zijn dat je nog heel even moeten wachten voordat de update overal is uitgerold.

  • Facebook
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.