Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Facebook werkt aan app gestoeld op anonimiteit’

Geschreven door
Geplaatst op8 oktober 2014, 10:49 CategorieApplicaties

Facebook zou op dit moment werken aan een app waar gebruikers anoniem van de diensten van Facebook gebruik kunnen maken. De app zou in de komende weken gelanceerd moeten worden, maar onduidelijk is nog hoe de applicatie precies werkt.

Facebook en pseudoniemen

Facebook zou op dit moment werken aan een app waar gebruikers onder een pseudoniem, en dus redelijk anoniem, gebruik kunnen maken van de diensten die Facebook aanbiedt. Dat blijkt uit twee anonieme bronnen (heel toepasselijk), die op de hoogte zijn van de plannen van Facebook. Zij willen niet met naam en toenaam in de media genoemd worden, omdat ze niet gerechtigd zijn hier wat over te vertellen. De app, waar je dus onder een andere naam gebruik kunt maken van Facebook, zou de komende weken gelanceerd moeten worden.

Dit project zou tegen het huidige beleid van Facebook ingaan, waar het tegen de regels is om onder een andere naam gebruik te maken van de site en apps. Het is volgens Facebook hetgeen wat de site zo speciaal maakt, aangezien er genoeg sites zijn waar je wel onder een andere naam of anoniem kunt reageren. Dit zal dan ook niet veranderen voor de huidige website, maar het toont wel aan dat Facebook wil kijken hoe het zou kunnen werken met apps. Het doel van de app is dan ook dat mensen kunnen zijn wie ze willen zijn binnen de app.

Onlangs kwam Facebook negatief in het nieuws toen het drag queens, travestieten en transgenders oplegde hun wettelijke naam te gebruiken bij het aanmaken of gebruikmaken van een profiel, aangezien er dus heel wat mensen waren die onder een naam geregistreerd stonden waar zij zich beter bij voelen of wat, in het geval van de drag queens, beter bij hun act past. Voor die mensen is inmiddels een uitzondering gemaakt en zij mogen Facebook gebruikmaken zoals ze dat altijd al deden.

Ondertussen blijven er nog een hoop vraagtekens bestaan over de nieuwe anonimiteits-app van Facebook. Wordt-ie geïntegreerd met de website? Kunnen we foto’s en video’s delen? Hoe zit dat met je vrienden? En kun je nog wel vrienden toevoegen? Mogelijk wil Facebook met deze app concurreren met apps als Whisper en Secret – apps die even leuk waren en na een tijdje hun glans verloren (in mijn ervaring). Het kan echter ook een methode zijn om meer over mensen te weten te komen, zonder dat mensen het idee hebben dat Facebook letterlijk alles van hen af weet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.