‘Foto’s onderdelen iPad Air 2 tonen Touch ID-sensor’

13 oktober 2014 1 Minuut 1 Reacties
ipad-air-2-gelekt

Er zijn meer foto's opgedoken van de iPad Air 2: dit keer van een paar onderdelen, waaronder de Touch ID-sensor die in de tablet zit. Tenminste, daar wordt al een geruime tijd over gespeculeerd dat-ie aanwezig is.

Touch ID-sensor te zien op foto’s

Er zijn nieuwe foto’s opgedoken van Apples iPad Air 2. Ditmaal niet van de buitenkant, zoals we vorige week zagen, maar van een aantal onderdelen die binnenin de onaangekondigde tablet zitten. We zien onder andere de home button, die op elk iOS-apparaat aanwezig is. Op de foto zien we dat er ruimte is voor een Touch ID-sensor, aangezien de knop nu nog ‘leeg’ is. Daarnaast zien we ook dat de rand eromheen roestvrij staal is, zoals ook op de iPhone 6 Plus het geval is. Eerder kwam al naar buiten dat de iPad Air 2 Touch ID zou krijgen en dit is mogelijk de bevestiging.

Verder zien we een foto van de logic board die vermoedelijk in de Air 2 gaat zitten. We zien de A8-processor en het werkgeheugen. Onduidelijk is nog wat Apple precies gaat doen met die dingen. Naar verluidt wordt deze iPad een stuk sneller, met 2GB aan werkgeheugen, en krijgt-ie een verbeterde processor, de A8X. Oplettende lezers hebben de foto door Photoshop gehaald en het contrast aangepast en claimen dat het om de A8X-processor gaat. Daarnaast zit de SIM-kaart-aansluiting nu direct in de hardware, waar dat bij de vorige Air niet het geval was.

Als laatste zien we de layout van de iPad. We zien de ruimtes voor de home button en de HD FaceTime-camera, maar echt verschillen kunnen we nog niet opmerken. Het schijnt dat Apple werkt aan een veel dunner display. Ook schijnt het dat Apple de volumeknoppen elders gaat plaatsen en af wil van de mute/schermrotatie-knop. Aanstaande donderdag kondigt Apple mogelijk de iPad Air 2 aan, tijdens een aangekondigd evenement. Ook zou daar de nieuwe generatie iPad Retina mini worden aangekondigd, dus het is sowieso reden om het in de gaten te houden.

Reacties (1)