Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Fujitsu lanceert nieuwe Arrows Tab tablets met Windows 8.1 met Bing

Geschreven door
Geplaatst op13 oktober 2014, 10:01 CategorieWindows

Fujitsu heeft deze week in thuisland Japan twee nieuwe tablets gepresenteerd. De tablets komen uit in de Arrows Tab-serie, beschikken over een Intel Atom-processor en draaien op Windows 8.1 met Bing-software.

De Fujitsu Arrows Tab QH33/S heeft een formaat van 8-inch, terwijl de Arrows Tab QH55/S een formaat van 10.1-inch heeft. Het grotere model kan met een toetsenbord dock gekoppeld worden en daardoor ook als netbook worden gebruikt. Beide modellen zijn voorzien van Windows 8.1 met Bing, de versie van Windows die voor fabrikanten van tablets gratis is aangezien zij zelf de standaard zoekmachine niet mogen veranderen.

De Arrows Tab QH33/S is een 8-inch tablet met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een gewicht van 390 gram en een afmeting van 126 x 215 x 9,9 millimeter. De tablet is voorzien van een Intel Atom Z3735F-processor met een kloksnelheid van 1.33GHz, 2GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen. Ook komt de tablet met een microUSB-poort, een microHDMI-poort, een microSD-kaartlezer, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, WiFi en Bluetooth 4.0. De batterijduur bedraagt volgens de fabrikant zo’n 10 uur.

Fujitsu-Arrows-Tab

De Arrows Tab QH55/S is met een formaat van 10.1-inch iets groter en beschikt over een full hd-display. Onder de motorkap zien we een Intel Atom Z3795-processor met een 1,59GHz kloksnelheid terug, vergezeld door 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen. Verder is de tablet uitgerust met een usb 2.0 en een usb 3.0 poort, een microHDMI-poort, een microSD-kaartlezer, een 8 megapixel en een 2 megapixel camera, NFC, GPS, WiFi en Bluetooth 4.0. De tablet wordt geleverd met een keyboard dock en een stylus, heeft een gewicht van 680 gram en een afmeting van 265,5 x 188,8 x 10,2 millimeter.

De Fujitsu Arrows Tab QH33/S moet vanaf half november in Japan te koop zijn voor een omgerekende prijs van zo’n 435 euro. De Arrows Tab QH55/S komt eind december pas op de markt en gaat ongeveer 800 euro kosten. Of en wanneer de tablets naar Europa komen is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.