Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Geen retrospellen meer spelen op je iPad en iPhone

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2014, 9:34 CategorieiPad

Op dit moment is het nog mogelijk retrospellen via een emulator op je iPad of iPhone 6 Plus te spelen, maar met iOS 8.1 kan dat niet meer. Apple heeft namelijk door welk trucje iedereen daarvoor gebruikt en heeft er voor gezorgd dat dat straks niet meer werkt.

Retrospellen op je iPad

Op dit moment bestaat er nog een geinig trucje waarmee het mogelijk is retrospellen, spellen die bijvoorbeeld zijn uitgekomen op een Game Boy of Super Nintendo, op je iPad of iPhone 6 Plus te spelen. Het stelt gebruikers in staat emulators en andere apps die niet zijn goedgekeurd te installeren op iOS-hardware, zonder dat je daar voor je iDevice hoeft te jailbreaken. In dit stappenplan kun je lezen hoe dat moet; maar doe het wel snel, want Apple heeft een oplossing gevonden voor de ‘date trick’, zoals het trucje inmiddels genoemd wordt.

Met iOS 8.1 wil Apple er namelijk voor zorgen dat het of onmogelijk of echt heel moeilijk wordt om een emulator draaiende te krijgen op je iPad of iPhone 6 Plus. Hoewel veel mensen best veel oude games via emulatoren spelen, los van de hardware, was het voor iOS-bezitters niet mogelijk zonder het apparaat te moeten jailbreaken. Dat was voor het gros van de gebruikers te veel moeite en het huidige trucje biedt daarom uitkomst. Eigenlijk kan nu iedereen met een iPad of iPhone 6 Plus en iOS 8 emulatoren afspelen. Dat wil Apple natuurlijk niet hebben.

Volgens bètatesters van iOS 8.1, heeft Apple dus een oplossing gevonden voor de date trick, waar gebruikers de tijd en datum naar achteren zetten en alle benodigdheden via Safari downloadden. Dit is de enige methode om dus emulatoren en apps als Popcorn Time op iOS draaiende te krijgen, zonder het recht te verliezen op software-updates of garantie van Apple. Natuurlijk is het logisch dat Apple hier wat aan doet, omdat het al sinds 2007 vecht tegen jailbreakers. Maar jammer is het wel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.