Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Geld overmaken via Facebook Messenger mogelijk’

Geschreven door
Geplaatst op6 oktober 2014, 10:36 CategorieApplicaties

Binnenkort is het wellicht mogelijk om je vrienden niet alleen te voorzien van roddels via de Facebook Messenger-app, maar ook geld. Hackers hebben namelijk een betaalfunctie ontdekt in de app, waardoor geld overmaken straks mogelijk wordt.

Geld overmaken naar je vrienden via Facebook Messenger

Zoals het er nu naar uitziet, is de Facebook Messenger-app geschikt om geld over te maken naar je vrienden. Het enige dat Facebook nog moet doen is de functie inschakelen, maar dat zit er blijkbaar voorlopig nog niet in. Mocht dat straks wel kunnen, dan werkt het ongeveer net zoals het versturen van foto’s. Je voegt een creditcard toe (of maakt gebruik van je Facebook-tegoed), klikt het juist icoontje aan en maakt, na het invoeren van een pincode, het geld moeiteloos over naar je vrienden. Het is nog niet duidelijk hoe Facebook hier geld aan wil verdienen.

Dat Facebook ineens een dergelijke functie via de Messenger-app wil aanbieden, is op zich niet vreemd. Facebook heeft vorige maand namelijk David Marcus aangenomen, die voorheen bestuursvoorzitter bij PayPal was. En Facebook zou Facebook niet zijn als het niet naar de top zou willen, maar daarvoor moet het wel kunnen concurreren met betaaldiensten als, bijvoorbeeld, PayPal. Dan moet je van goede huize komen, aangezien PayPal in veel gevallen de standaard is geworden als het gaat om online betalingen. Maar volgens Mark Zuckerburg duurt dat nog even en is er nog een lange weg te gaan.

Hoewel hackers niet meteen PayPal als optie zagen om ook mee te kunnen betalen via Messenger, schijnt het wel zo te zijn dat de app de informatie uit je Facebook-profiel haalt. Staat daar geen PayPal-informatie tussen, dan verschijnt-ie inderdaad niet als optie om ook mee te kunnen betalen. Het is nu afwachten totdat Facebook officieel de plannen voor de betaaldienst bekend gaat maken, zodat we weten wat we er straks allemaal mee kunnen doen en waar we ermee kunnen betalen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.