Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gmail krijgt Material Design-update

Geschreven door
Geplaatst op20 oktober 2014, 11:47 CategorieAndroid

Google heeft de Gmail-app voor Android voorzien van het Material Design-uiterlijk. Nu is er wederom een app klaar voor Android 5.0 Lollipop. Eerder stampte de zoekgigant al andere apps klaar voor de software-update.

Gmail voor Android

Google heeft afgelopen weekend de Gmail-app voorzien van het Material Design-uiterlijk. Nu ziet deze app er net zo gelikt uit als de andere apps die Google onlangs heeft voorzien van het Lollipop-jasje. Hoewel de app er al helemaal klaar voor is, zul je de update voorlopig nog niet kunnen downloaden. Google bewaart namelijk het nieuwe uiterlijk van een aantal apps voor de release van Android 5.0 Lollipop en Gmail is daar dus eentje van. Wel kunnen we alvast bekijken hoe de nieuwe app er uit komt te zien, in de onderstaande video.

Zoals je ziet komen al kleuren overeen met het nieuwe Android. Ook wordt de user interface, die we ook hebben gezien in de Google+-app, voor meerdere Google-apps gebruikt, zodat je een naadloze ervaring realiseert, verdeelt over verschillende apps. Verder valt op dat de app lekker fris en nieuw aanvoelt – een idee dat je bij een grote software-update als Android 5.0 echt moet hebben. Ronde foto’s, fellere kleuren, overzichtelijke menu’s; ja, wij weten het wel. Het kan ons niet snel genoeg gaan met die updates van Google.

Opvallend is ook dat Gmail voor Android straks meerdere e-mail-accounts gaat ondersteunen. Niet zoals het nu geval is, waar je meerdere Google-accounts kunt koppen aan de app. Nee, je kunt straks bijvoorbeeld ook je Yahoo- of Outlook-account gebruiken en al je mail binnen laten komen via de Gmail-app. Zo heb je geen extra e-mail-app meer nodig om al je e-mail binnen te laten komen op je Android-apparaten. Met Android 5.0 wil Google zijn eigen softwarepakket meer naar voren schuiven, dus een update zoals deze komt helemaal niet als een verrassing. Maar dat maakt hem niet minder welkom, natuurlijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.