Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Goedkope versie Dell Venue 8 Pro duikt op

Geschreven door
Geplaatst op17 oktober 2014, 20:32 CategorieWindows

We hebben al een tijdje niks meer van Dell gehoord op het gebied van Windows 8 tablets maar de Amerikaanse fabrikant lijkt stilletjes toch nieuwe modellen gelanceerd te hebben. In Duitsland is namelijk een goedkope variant van de Dell Venue 8 Pro opgedoken. Het nieuwe model beschikt over 1GB aan werkgeheugen en kan gekocht worden voor een prijs van 159 euro.

De Dell Venue 8 Pro is alweer bijna een jaar op de markt en kon in onze review redelijk overtuigen. Echter, kijkend naar de kleine Windows 8 tablets die onlangs gelanceerd zijn ligt de prijs op een nogal hoog niveau. Dat lijkt Dell zelf ook gezien te hebben en daarom is er in Duitsland reeds een goedkopere versie verschenen. Voor 159 euro kan daar een Venue 8 Pro gekocht worden, welke vanaf 4 november geleverd wordt.

De goedkope versie van de Venue 8 Pro beschikt over 1GB aan werkgeheugen in plaats van 2GB en daarbij is de active digitizer in het display verdwenen waardoor er geen active digitizer stylus meer gebruikt kan worden. Afgezien van dit is de tablet hetzelfde als zijn duurdere broer. Zo beschikt het model over een 8-inch ips lcd-display met een 1.280 bij 800 pixels resolutie, een Intel Atom Z3740D-processor met een kloksnelheid van 1.8GHz, twee camera’s en Windows 8.1-software. Een andere verandering is dat Office 2013 Home & Student niet meer gratis meegeleverd wordt. In plaats daarvan krijg je een jaarabonnement op Office 365 Personal.

De Dell Venue 8 Pro met 1GB aan werkgeheugen ligt dus vanaf 4 november in de Duitse winkels op voorraad en Dell gaat hier duidelijk de concurrentie aan met onder meer de onlangs gelanceerde Asus VivoTab 8 (M81C) en Acer Iconia Tab 8 W. Of en wanneer de tablet van Dell naar Nederland komt is nog niet bekend.

  • Delen:
Dell Venue 8 Pro
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.