Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google+-app geüpdatet met meer Material Design

Geschreven door
Geplaatst op6 oktober 2014, 9:59 CategorieAndroid

Google heeft dit weekend de Google+-app voor Android geüpdatet met enkele Material Design-features en brengt de app naar versie 4.6. De uitrol is inmiddels begonnen, dus de app kan elk moment geüpdatet worden op je Android-phablet of -tablet.

Google+ voor Android

In de zomer van dit jaar kreeg de Google+-app als wat Material Design-veranderingen doorgevoerd en nu zet Google, met de update die de app naar versie 4.6 brengt, die trend voort. De afgelopen maanden is Google al bezig om app voor app over te zetten naar het Material Design, één van de grootste verandering in Android L, zodat in elk geval de apps van Google klaar zijn voor gebruik wanneer het nieuwe Android gelanceerd wordt. Wanneer dat gebeurt is nog onzeker, maar het zou zomaar deze of volgende maand kunnen zijn. De verwachting is in elk geval voor het einde van het jaar.

Eén van de aanpassingen die je ongetwijfeld meteen zal opvallen (en waaraan je direct kunt zien of de app al geüpdatet is) is het icoontje. Net als andere Material Design apps, is het icoontje kleiner geworden en zien we een duidelijke schaduw onder de g+ staan. Binnen de app zien we dat de kleuren dieper en feller zijn geworden en dat alle andere icoontjes en de interface gebruiksvriendelijker er simpeler zijn ingericht. Ook zijn er her en der wat kleuren weggehaald, zodat het design niet meer zo druk en juist rustig overkomt. Het zijn de kleine dingen die er toe doen.

Ook de Google Photos-app, die helemaal geïntegreerd is in Google+, is voorzien van dezelfde behandeling. Het design is geënt op minimalisme: de kleuren zijn verwijderd en de animatie, die het menu tevoorschijn haalt, is ook simpeler. Daarnaast is er meer nadruk gelegd op Google Auto Awesome-features. Gebruikers kunnen nu meerdere foto’s selecteren en daarna meteen op de knop drukken waarmee ze een Auto Awesome-slideshow maken. Het kan zijn dat de update bij jou nog niet is aangekomen, dan kun je hem zeer binnenkort verwachten voor je Android-apparaat.

  • Google+
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.