Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google brengt deze maand eigen phablet uit

Geschreven door
Geplaatst op10 oktober 2014, 9:50 CategorieAndroid

Google heeft aangegeven deze maand met een eigen phablet op de proppen te komen en het zou nog wel eens de grootste tot nu kunnen zijn. Naar alle waarschijnlijk heeft Google het over de Nexus 6, waar al maanden berichten over verschijnen.

Nexus 6

Google heeft aangegeven dat het deze maand een nieuwe phablet op de markt wil uitbrengen en dat kan nog wel eens de grootste tot nu toe zijn, aldus de zoekgigant. Google heeft het over een scherm van 5,9 inch en dat kan er volgens ons maar eentje zijn: de Nexus 6. Ter vergelijking: de twee andere populaire phablets van dit moment zijn de iPhone 6 Plus, met een scherm van 5,5 inch, van Apple en de Samsung Galaxy Note 4, met een scherm van 5,7 inch. Volgens de Wall Street Journal zien we deze maand eindelijk hoe de Nexus 6, Shamu, er komt te zien.

De Nexus 6 krijgt naar verluidt een qHD-display met een pixeldichtheid van 496 en een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Aan de achterkant zit vermoedelijk een camera van dertien megapixel en aan de voorkant zit er één van twee megapixel. De interne batterij bedraagt 3200+ mAh. Daarnaast is ‘bevestigd’, tot nu toe nog door anonieme bronnen dichtbij Google of Motorola, dat de Nexus 6 werkt met Motorola’s Turbo Charger, waarmee je in vijftien minuten de batterij van het apparaat kunt opladen en daarna acht uur kunt gebruiken.

Onder de motorkap zit waarschijnlijk een Snapdragon 805-processor, drie gigabyte aan werkgeheugen en 32GB aan intern geheugen. Mogelijke andere versies van de Nexus 6 krijgen wellicht een andere hoeveelheid intern geheugen met zich mee. Ook zal het ons niet vreemd zijn wanneer de Shamu draait op Android L, met een 64-bit-processor. In vergelijking met de Moto X-smartphone zullen de volumeknoppen wellicht iets meer naar beneden verplaatst zijn. Voor de rest gaat de phablet heel erg lijken op de Moto X, aangezien de koptelefoonaansluiting, de microfoon en de ruimte voor de SIM-kaart allemaal op dezelfde positie zijn geplaatst.

 • Delen:

Reacties

 1. anl
  10 oktober, 2014 om 10:07

  Tof toestel…goede specs en hopelijk (zoals altijd gedaan door Google) een goede scherpe prijs…dan wil ik die wel :-)

 2. Ten Bruggencate
  11 oktober, 2014 om 10:57

  Wat wordt het gewicht?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.