Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google brengt Nieuws en Weer-app uit voor iOS

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2014, 8:57 CategorieApplicaties

Google heeft de Nieuws en Weer-app uitgebracht voor iOS-apparaten. Voorheen was de app exclusief voor Android te downloaden. Met de app kun je, hoe kan het ook anders, het nieuws en weer bekijken, maar dan op jouw manier.

Google Nieuws en Weer

De Google Nieuws en Weer-app is sinds gisteren verkrijgbaar. Met de app kun je zowel het nieuws als het weer checken. Vanuit het homescreen kun je direct het laatste nieuws en het weer bekijken. Tap je bovenaan op het weerpaneel, dan krijg je uitgebreide informatie over het weer, voor vandaag en de komende dagen. Tap je op één van de koppen onderin beeld, dan opent zich er een apart scherm en kun je het nieuwsverhaal lezen bij de oorspronkelijke bron. Ben je klaar met lezen, dan keer je net zo gemakkelijk weer terug naar de Nieuws en Weer-app.

Google claimt dat het op dit moment gebruikmaakt van 65000 verschillende nieuwspublicaties. Maar mocht dat niet vol- of afdoende zijn, dan heb je altijd de mogelijkheid zelf bronnen of onderwerpen toe te voegen. Dat doe je door op het blauwe plusje te drukken, waarna je vervolgens kunt invullen wat je precies interesseert. Vervolgens laadt de app relevante verhalen zien, op basis van jou input, onder een apart kopje. Zo kun je altijd de door jou toegevoegde onderwerpen snel terugvinden.

Je kunt overigens niet alleen het weer je in eigen omgeving checken. Ben je van plan om op vakantie te gaan naar een specifieke stad, dan kun je de naam van die stad invullen en van tevoren al het weer daar in de gaten houden. Ben je teruggekomen of klaar met die info, dan haal je ook dit net zo gemakkelijk weer weg. Dat geldt overigens voor alle onderwerpen die je zelf toevoegt. Daarnaast is het ook mogelijk de volgorde van de koppen aan te passen, zodat het nieuws dat jij het belangrijkste vindt, altijd bovenaan staat.

  • Google Nieuws en Weer
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.