Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google integreert Songza in Play Music

Geschreven door
Geplaatst op22 oktober 2014, 8:31 CategorieAndroid

Google heeft ook de Play Music-app klaargestoomd voor Android Lollipop. Naast het Material Design is er nog een toffe feature toegevoegd. Je kunt nu namelijk luisteren naar playlists op basis van je eigen humeur of op de tijd van de dag.

Google Play Music met Songa-playlists

Wanneer je vandaag je tablet erbij pakt, dan is het mogelijk al gebeurd: Google heeft de Google Play Music-app voorzien van een update. Deze update stoomt de applicatie niet alleen klaar voor Android 5.0 Lollipop met het Material Design, maar voegt ook een andere toffe feature toe: de mogelijk om contextuele playlists te beluisteren via de geïmplementeerde dienst Songza. Met die dienst kun je nummers in een speciale playlist beluisteren, die zijn afgesteld op je humeur of op de tijd van de dag.

Google kocht Songza zo’n vier maanden geleden en heeft er sindsdien weinig tot niets mee gedaan (niets zichtbaars, in elk geval). Songza was, voordat Google hen dus opkocht, een kleine speler op de muziekstreammarkt. Destijds werd al aangegeven dat beide bedrijven zullen kijken naar hoe Songza en Google Play Music samen zou kunnen werken en daar is dit nu het resultaat van. Songza biedt dus playlists aan op basis van je humeur of de tijd van de dag, maar dat doet het niet met algoritmes of duimpjes: de lijsten zijn van tevoren handmatig samengesteld. Klinkt bijna ouderwets.

Wanneer je maandelijks dat tientje betaald aan Google voor een abonnement op Play Music, dan zie je de nieuwe functie direct bij Listen Now staan. De functie is dus niet beschikbaar voor niet-betalen gebruikers; je hebt echt een All Access-pas nodig. Maar de rest van deze update, waaronder dus het Material Design en de traditionele bug fixes en algemene verbeteringen, werken wel gewoon voor iedereen. Mocht je fan zijn van de app Songza en hem dagelijks gebruiken, wees dan niet getreurd. De app blijft namelijk zelfstandig bestaan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.