Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google kondigt Nexus 6 officieel aan

Geschreven door
Geplaatst op15 oktober 2014, 19:00 CategorieAndroid

Google heeft officieel de Google Nexus 6 aangekondigd. De Google Nexus 6 is eerste phablet van Google en hij wordt gemaakt door Motorola. Veel van de geruchten klopten in elk geval, dus het wordt een toestel met behoorlijke specificaties.

Google Nexus 6

Vandaag is het dan zo ver: Google schiet de kogel door de kerk en kondigt officieel de Nexus 6 aan. De Google Nexus 6 wordt gemaakt door Motorola en is inderdaad een eerste phablet binnen de Nexus-serie. De Nexus 6 heeft een scherm van 5,96 inch, iets groter dan de 5,92 inch waar geruchten over spraken. De verhouding van dat grote scherm is 1440 x 2560 en heeft daardoor een pixeldichtheid van maar liefst 493. Onder de motorkap zit een quad-core Qualcomm Snapdragon 805-processor met een kloksnelheid van 2.7GHz en een Adreno 420-gpu, vergezeld door 3GB aan werkgeheugen en 32GB of 64GB aan opslaggeheugen. En de batterij is inderdaad lekker krachtig: 3220 mAh.

google-nexus-6-2

Het mooie aan de batterij is dat je met een kwartiertje opladen, alweer zes uur vooruit kunt. En wanneer je hem volledig hebt opgeladen, claimt Google dat de phablet wel 24 uur meegaat – afhankelijk van gebruik natuurlijk. Aan de achterkant zit een 13 megapixel camera met een f/2-lens, waar, net als bij de Google Nexus 5-smartphone, een beeldstabilisator ingebouwd zit. Aan de voorkant vinden we een camera van 2 megapixel, inclusief twee stereoboxen. Uiteraard draait de Nexus 6 als eerste phablet op Android L, oftewel Android Lollipop. Deze versie brengt onder meer een nieuw Material Design en bevat optimalisaties voor de 64-bit-processor waardoor taken sneller verwerkt kunnen worden.

Prijs en beschikbaarheid

Voor Nederland heeft Google nog geen releasedatum bekendgemaakt en ook geen prijs. Wel moet de Nexus 6 al in november in Noord-Amerika verschijnen en opent Google nu al de pre-orders voor de VS. Wanneer de Nexus 6 uitkomt hoef je niet alleen te kiezen uit het 32GB- of 64GB-model, maar ook uit de twee beschikbare kleuren: zwart en wit.

  • Delen:
Google Nexus 6
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.