Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google lanceert Google Fit-app

Geschreven door
Geplaatst op29 oktober 2014, 9:44 CategorieAndroid

Google heeft de Google Fit-app uitgebracht. Met de app kun al je bewegingen registreren en later terugkijken op, bijvoorbeeld, je tablet. Ook is er nog een website waar je al je gegevens op kunt terugkijken.

Fit met Google

Google onthulde Google Fit al afgelopen juni, als een platform waar mensen inzicht krijgen in de bewegingen van het dagelijkse leven en in het bijhouden van hun fitnessdoelen. In feite is de app een set met API’s (Application programming interface; een middel waardoor apps onderling met elkaar kunnen communiceren) waar Google ook informatie vanuit andere apps kan gebruiken voor z’n statistieken en grafieken. In dat opzicht lijkt het een beetje op Apple Health, wat ook een platform biedt voor inzicht in je bewegingen en doelen. Heel handig.

De app is nu dus beschikbaar voor Android. Met de app registreer je zo’n beetje al je bewegingen: of je nou loopt, rent of fietst. Natuurlijk kun je dat alleen doen wanneer je je smartphone of phablet bij je draagt, maar de app op je tablet installeren kan ook leuk uitpakken. Wanneer je dat gedaan hebt, krijg je namelijk heel overzichtelijk te zien wat je precies doet per week. Je kunt zelfs van dag tot dag terugkijken hoeveel uur je loopt, rent of fietst. Daarnaast kun je voor jezelf doelen bepalen, waarna Google bekijkt of je goed op weg bent of niet.

Hoewel Google Fit natuurlijk handig is voor gebruikers, laat Google ook ermee zien hoe goed z’n eigen API’s zijn. Je kunt de app namelijk laten samenwerken met verschillende andere soft- en hardware, zodat je al je data op één plek hebt. Nike, HTC, LG, RunKeeper, Withings, Motorola, Noom, Runtastic en Polar zijn fabrikanten en apps die vanaf de lancering samenwerken met Google Fit. Dat betekent dat wanneer je bijvoorbeeld gebruikmaakt van een Runtastic Orbit fitness band en een Moto G-smartwatch draagt, je je info kunt synchroniseren met Google Fit.

  • Google Fit
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.