Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Nexus 6 krijgt Ambient Display

Geschreven door
Geplaatst op21 oktober 2014, 9:57 CategorieAndroid

Omdat de Google Nexus 6 door Motorola wordt ontwikkeld, zien we bepaalde functies van de Moto X hun opwachting maken in de Nexus 6. Daar waar de Moto X een Moto Display heeft, krijgt de Nexus 6 een Ambient Display, met dezelfde functies.

Ambient Display

Toen de Nexus 6 werd aangekondigd, kregen we bijna alles te weten over het apparaat. Maar nog lang niet alles, zo blijkt ook weer vandaag. Zo gaf Google helemaal geen aandacht aan het Ambient Display van de phablet. De Ambient Display is wat het Moto Display (of Active Display) voor de Moto X-smartphone betekent: het scherm gaat en staat aan wanneer je notificaties krijgt en gaat pas weer uit wanneer je de notificaties bekijkt. Zo kun je direct zien wie je heeft gebeld, je een berichtje heeft gestuurd of wie je heeft gemaild, zonder de phablet aan te zetten.

Of nou, ‘aan te zetten’ is misschien niet helemaal goed verwoord. Feitelijk gezien staat het scherm van de Nexus 6 dus constant aan wanneer je een notificatie hebt gekregen. Dit kost dan ook heel wat batterij: wanneer je de functie niet aan zet, dan gaat je batterij zo’n 330 uur mee op standby modus. Zet je hem wel aan, dan valt dat aantal bijna met honderd uur terug, naar 250. Nog steeds een redelijk hoog nummer, maar in sommige gevallen is het het gewoon niet waard (wanneer je op een festival of op de camping bent en stroom schaars is, bijvoorbeeld).

Wanneer je straks je Nexus 6 hebt opgehaald, dan vind je de optie onder Instellingen > Scherm. Daar staat dan vermeld dat je het Ambient Display kunt aanzetten. Zolang als de functie aan staat, zullen er nieuwe berichtjes op je slapende-maar-niet-slapende scherm verschijnen. Deze functie werd eerder door Motorola geïntroduceerd in de Moto X-smartphone en is sindsdien altijd een feature gebleven. Of dit een standaard feature wordt voor Android 5.0 Lollipop moeten we nog maar even afwachten, maar we hopen van wel. Dit is sowieso handig, zeker als je geen Android Wear hebt.

Bekijk alle Google Nexus 6 specificaties.

 • Delen:
Google Nexus 6
Android Lollipop (5.0)

Reacties

 1. Toon
  21 oktober, 2014 om 10:23

  Quote; Nog steeds een redelijk hoog nummer, maar in sommige gevallen is het het gewoon niet waard (wanneer je op een festival of op de camping bent en stroom schaars is, bijvoorbeeld).

  Als je naar een festival gaat, is het sowieso niet verstandig een telefoon van 600 euro mee te nemen.

 2. Hemaworst
  21 oktober, 2014 om 13:54

  Een ledje dat van kleur verandert is toch veel handiger en kost geen batterij capaciteit. Nagenoeg overbodige functie dus.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.