Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google onthult Keyboard Folio Case voor de Nexus 9

Geschreven door
Geplaatst op16 oktober 2014, 10:27 CategorieAccessoires

Met de introductie van de Google Nexus 9 wordt ook een aantal accessoires op de markt gebracht. Google ziet de 8.9-inch tablet niet alleen als ideaal apparaat voor de consumptie van content, ook moet je er comfortabel op kunnen typen. Speciaal hiervoor wordt de Keyboard Folio Case geïntroduceerd.

De Keyboard Folio Case is een beschermende case voor de Google Nexus 9, met daarin een keyboard verwerkt. De tablet wordt middels magneten in de cover geplaatst en kan ik twee hoeken gezet worden voor een comfortabele type-ervaring. Het koppelen van toetsenbord en tablet vindt plaats via Bluetooth en NFC.

Het keyboard kan volgens Google ongeveer vijf maanden meegaan op een volle lading en eenmaal leeg kan deze opgeladen worden via de microUSB-aansluiting. Het pakketje is met een afmeting van 320 x 228 x 5 millimeter zeer compact en daardoor ideaal om mee te nemen. Handig is ook dat wanneer het keyboard niet gebruikt wordt de case als bescherming voor je tablet dient.

Google-Nexus-9-case

De Keyboard Folio Case voor de Google Nexus 9 wordt tegelijkertijd met de tablet op de markt gebracht en krijgt een prijs van 129 euro mee. Vanaf 3 november liggen de tablet en accessoires in de Nederlandse winkels.

Een overzicht van alle accessoires en de specificaties van de Nexus 9 vind je op de productpagina van de Google Nexus 9.

 • Delen:
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Reacties

 1. Mowtje
  17 oktober, 2014 om 22:55

  Ik lees overal (behalve bij jullie) dat er geen een uitspraak is gedaan over de keyboard folio case (de prijs, beschikbaarheid etc.).
  Maar bij jullie lees ik dat hij 129 euro gaat kosten… Mag ik vragen hoe jullie daarbij komen?

  • Martijn Chel
   18 oktober, 2014 om 0:56

   Dat stond in het persbericht van HTC.

   • Mowtje
    18 oktober, 2014 om 2:17

    Aha.. Bedankt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.