Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google overweegt aanbieden proefversies van apps

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2014, 10:54 CategorieAndroid

Omdat de Google Play Store lang niet zo winstgevend is als de App Store van Apple, probeert Google meer dingen uit om daar wat aan te doen. Mogelijk is één van die nieuwe dingen het aanbieden van proefversies van apps.

Google Play Store

Google schijnt voornemens te zijn binnenkort proefversies van apps aan te bieden. Daardoor krijgen consumenten de tijd om te bepalen of een app wat voor hen is of niet, voordat ze overgaan tot de aankoop. De technologie die Google hier voor wil gebruiken heet ‘micro app technology’ en biedt kleine gedeeltes van een grote app aan, zonder dat consumenten bang te hoeven zijn dat ze ook maar ergens voor hoeven te betalen. Dit zou nog wel eens kunnen kloppen, omdat Google de laatste tijd meer dingen doet om mensen veilig apps te laten downloaden.

Vorige maand introduceerde Google ineens de optie om apps niet vijftien minuten, maar twee uur te gebruiken met de mogelijkheid om binnen de tijd het geld terug te vragen wanneer een app om wat voor reden dan ook niet bevalt. Na 2 uur is de aankoop definitief en ook wanneer je een app waarvoor geld teruggegeven is nogmaals koopt kun je geen geld meer terugvragen. Apps verwijderd binnen de tijd gaat heel simpel: dat kan zowel via het menu waar de app staat of via de pagina binnen de Google Play Store.

Google neemt al deze maatregelen om ervoor te zorgen dat de Google Play Store winstgevender wordt. Hoewel Android op dit moment het meest gebruikte besturingssysteem op de markt is, is het niet zo dat de Play Store daarvan profiteert. Op de App Store van Apple verschijnen grotere, populaire titels vaak het eerst, omdat daar nou eenmaal meer de houding bestaat dat mensen betalen voor hun apps. Android-gebruikers waren tot maanden geleden gewend het merendeel van hun apps gratis te verkrijgen, of dat nou wel of niet via de Play Store zou gaan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.