Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play Store genereert meer downloads dan App Store

Geschreven door
Geplaatst op15 oktober 2014, 15:40 CategorieAndroid

Uit onderzoek blijkt dat er nog steeds meer gedownload wordt in de Google Play Store, maar dat er meer omgezet wordt in de App Store. Die tendens is er al jaren – maar wellicht dat daar nog verandering in komt, aangezien Google actief is in opkomende markten.

Google Play Store vs Apple App Store

Uit onderzoek van App Annie blijkt dat er momenteel zestig procent meer apps gedownload wordt uit de Google Play Store, in vergelijking met de App Store van Apple. App Annie doet hier elk kwartaal onderzoek naar. Ondanks het feit dat er aanzienlijk meer content uit de Google Play Store wordt gehaald, betekent dat niet dat die apps veel omzetten. In vergelijking met de App Store, zet het zo’n zestig procent minder geld om. Eén van die redenen kan mogelijk zijn dat Google actief is op opkomende markten met het besturingssysteem Android. Zo zijn er bijvoorbeeld in India veel goedkopere smartphones te vinden, waar Android op draait. Maar daar wordt dus veel minder gekocht.

Desondanks helpen landen als India, maar ook Brazilië en Indonesië, wel degelijk mee aan de populariteit van Android. Het afgelopen jaar hebben die opkomende landen flink wat apps gedownload uit de Play Store, met India die daar met kop en schouders bovenuit steekt. Dat is eigenlijk de afgelopen twee jaar al zo en aan dat succes lijkt voorlopig geen eind te komen. Vooral de middenklasse van India maakt een positieve groei door, waardoor ook de verbinding met een 4G-netwerk binnen bereik ligt. Voornamelijk de categorie games en communicatie-apps worden het vaakst gedownload – en leveren ook nog het meeste op, zo blijkt uit de gegevens. Mensen zijn dus geneigd om geld uit de geven aan games. De reden dat er ook veel verdiend wordt aan communicatie-apps, is omdat Line bijna overal verkrijgbaar is en grote omzetten boekt met de verkoop van digitale stickers.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.