Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play Store geüpdatet met meer Material Design

Geschreven door
Geplaatst op10 oktober 2014, 11:33 CategorieAndroid

Hoewel de update nog niet is uitgerold, kunnen we wel alvast bekijken wat er allemaal is veranderd in de 5.0-versie van Google Play Store. Je kunt het .apk-bestand wel alvast downloaden en nu al gebruikmaken van de gloednieuwe versie.

Google Play Store 5.0

Het eerste dat opvalt wanneer je de app nog niet eens hebt opgestart, is het aangepaste icoontje. Het nieuwe uiterlijk past veel meer bij het platte, maar stijlvolle design dat Google ook bij z’n andere apps gebruikt. Ook past het uiteraard binnen de richtlijnen van het Material Design. Heb je de app geopend en ben je op de productpagina van een applicatie beland, dan zie je dat de What’s New-sectie niet alleen opvallend groen gekleurd is, maar ook meer naar boven in verplaatst. Zo zie je direct wat er veranderd is aan je favoriete apps.

Maak je gebruik van de Google Play-widget? Nee? Wij ook niet. Maar wil je daar toch gebruik van maken, dan maakt Google je dat met de 5.0-versie een stuk gemakkelijker. Op het moment dat je de Google Play Store-widget op je homescreen wil zetten, verschijnt er een venster waarin je kunt kiezen uit welke Store je precies wil zien. Dat kan zijn: alle winkels, de apps, de muziek, de boeken, het nieuws en de magazines en de films en series. Daarnaast is de app natuurlijk compleet voorzien van het Material Design, zoals we hier al konden zien.

In de komende dagen rolt Google de update voor de Play Store uit. Wil je daar niet op wachten, dan is het mogelijk het .apk-bestand alvast te downloaden naar je smartphone of tablet en hem te installeren zoals je dat normaal ook zou doen. Je vindt het bestand via deze link. In het artikel Geen Google Play Store? Zo installeer je applicaties op je Android tablet leggen we uit hoe je .apk-bestanden installeert zonder gebruik te maken van de Google Play Store.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.