Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play Store toont nu prijzen in-app-aankopen

Geschreven door
Geplaatst op1 oktober 2014, 10:36 CategorieAndroid

Google heeft de Play Store officieel geüpdatet met de nieuwe features waarin we vooraf kunnen zien wat in-app-aankopen kosten. Er zit wel een grote ‘maar’ aan: we krijgen alleen een indicatie te zien.

In-app-aankopen

Zoals eerder aangekondigd, is het nu mogelijk om vooraf te zien wat je mogelijk kwijt bent aan in-app-aankopen van apps die via de Google Play Store ‘gratis’ verkrijgbaar zijn. Het kan zijn dat je tablet inmiddels al voorzien is van de nieuwe feature. Jammer genoeg zien we alleen prijsklassen op de productpagina staan en niet letterlijk wat een bepaalde aankoop kost. Wellicht is dat ook te veel werk, maar aan indicaties als ‘1,99 tot 99,99 euro’ hebben we niet zo veel, eerlijk gezegd. Dus er is nog ruimte voor verbetering.

De extra informatie vind je dus op de productpagina van de app, naast de ontwikkelaarsinformatie. Je moet nog wel even de pagina verder ontvouwen. Daar is dus die uiteenlopende prijsindicatie te vinden, waar je niet uit kunt opmaken wat precies een bepaald item kost. Het kan ook zijn dat apps middels in-app-aankopen de optie bieden om de app te kopen, maar ook dat staat niet vermeld. Ook wordt er geen onderscheid gemaakt tussen ‘echte’ spullen of manier om bepaalde processen sneller te laten verlopen. Het is dus voorlopig loze informatie.

Google wil met deze aanpassing voorkomen dat gebruikers ineens achter een paywall terechtkomen, terwijl de app wel gratis te downloaden was, of dat zij tegen kosten aanlopen die nergens vermeld stonden. Ook moet dit een opluchting zijn voor ouders die nog wel eens hun tablet, phablet of smartphone aan hun jeugd uitlenen; lees dus altijd eerst goed de omschrijving van een app om te weten waar je aan toe bent. Maar voorlopig lijkt het die beloftes niet waar te maken en zadelt het Play Store-gebruikers met alleen maar meer vragen op.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.