Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google presenteert Nexus 9 tablet met Android 5.0 Lollipop

Geschreven door
Geplaatst op15 oktober 2014, 18:24 CategorieAndroid

Het was natuurlijk geen grote verrassing meer maar Google heeft zojuist de Nexus 9 officieel gepresenteerd. Zonder toeters en bellen introduceerde de internetgigant de nieuwe tablet via een artikel. De Google Nexus 9, gemaakt door HTC, moet begin volgende maand in de winkels liggen voor een prijs vanaf 399 euro en draait op het ook vandaag gelanceerde Android 5.0 Lollipop.

Google Nexus 9

De specificaties van de Google Nexus 9 waren al gelekt maar toch sommen we ze nog een keer op. De tablet wordt gemaakt door HTC en beschikt over een 8.9-inch ips lcd-display met een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels. Opvallend is de 4:3 beeldverhouding die dit oplevert. Onder de motorkap zien we een Nvidia Tegra K1-processor met 64-bit ondersteuning en een kloksnelheid van 2.3GHz terug, vergezeld door 2GB aan werkgeheugen en 16GB of 32GB aan opslaggeheugen.

Google-Nexus-9-2

Ook komt de tablet met een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een 1.6 megapixel camera aan de voorzijde, Wifi, Bluetooth 4.0 en een microUSB-poort. De tablet is voorzien van een aluminium behuizing met een plastic voorzijde en achterzijde, en komt met een 6.700mAh accu. In combinatie met het HTC Boomsound audioprofiel moeten de stereospeakers aan de voorzijde zorgen voor een rijke en vollere geluidservaring.

Google-Nexus-9-case

Speciaal voor de Nexus 9 hebben Google en HTC een keyboard case ontwikkeld. De tablet kan hierin geplaatst worden in twee verschillende hoeken, waardoor het geheel als een soort netbook gebruikt kan worden. Deze accessoire gaat in Nederland 129 euro kosten. Om het beeldscherm van de Nexus 9 te beschermen is de Magic cover ontworpen. Dit is een magnetische cover die het beeldscherm beschermt. Tevens is de cover vouwbaar en hierdoor zowel horizontaal als verticaal, als standaard te gebruiken. De Magic Cover is beschikbaar in zowel leer als kunststof in diverse kleuren. De lederen variant van de cover heeft een consumentenadviesprijs van 49 euro, de kunststof variant 39 euro.

Video Google Nexus 9

In onderstaande video laat Google het design en de belangrijkste features en functies van de Google Nexus 9 zien.

Android 5.0 Lollipop

Natuurlijk mag ook de nieuwste versie van Android niet ontbreken op de Nexus 9. Google rust de tablet uit met Android 5.0 Lollipop, de versie die tot vandaag door het leven ging als Android L. Deze versie brengt onder meer een nieuw Material Design en bevat optimalisaties voor de 64-bit-processor waardoor taken sneller verwerkt kunnen worden.

Google-Nexus-9-5

Prijs en beschikbaarheid

De Google Nexus 9 is beschikbaar in een 16GB en een 32GB uitvoering. De 16GB uitvoering komt in de kleuren zwart en wit en de adviesprijs bedraagt 399,00 euro. De 32GB uitvoering komt voor in de kleur zwart en de adviesprijs bedraagt 489,00 euro. Beide uitvoeringen zijn WiFi only. De tablet is in Nederland vanaf 3 november exclusief verkrijgbaar via de Media Markt en Coolblue.

 • Delen:
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Reacties

 1. Muhozde
  16 oktober, 2014 om 15:01

  129 euro voor die keyboard-cover…. Jeetje zeg..

  Jammer dat er geen 64gb geheugen variant is.

  Dat wordt sparen voor mij…

 2. Jaap
  16 oktober, 2014 om 15:25

  Mooie tablet, lelijke prijs.

  Voor 40 euro meer heb je een Samsung Galaxy Tab S, met super amoled beeldscherm, 10,5 inch scherm van 2560×1600, batterijduur van 11 uur (ipv 7 uur bij de Nexus 9) en microSD kaart.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.