Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google presenteert nieuw toetsenbord in Android 5.0

Geschreven door
Geplaatst op21 oktober 2014, 10:19 CategorieAndroid

Ook het standaard toetsenbord op Android ontkomt niet aan het Material Design en Google heeft het flink onder handen genomen. Zo is het nu een stuk vlakker en zien we de bekende emoji’s in een nieuw jasje.

Het toetsenbord voor Android

In Android 5.0 Lollipop heeft het toetsenbord ook een flinke make-over gekregen en ziet het er heel anders uit dan we inmiddels gewend zijn. Het nieuwe standaard toetsenbord heeft een veel vlakker uiterlijk gekregen – een terugkerend element in het thema van Material Design. Ook heeft Google de emoji, die kekke mannetjes, vrouwtjes en andere plaatjes onder dat smiley-icoontje, flink aangepast en zelfs van nieuwe voorzien. Niet alle emoji’s zijn aangepast, maar Google heeft er wel een paar verbeterd en dus toegevoegd.

Het is je ongetwijfeld opgevallen dat het gros van de emoji’s met een gezicht een gele huidskleur hebben. Google heeft in sommige gevallen – van de jongens, de meisjes, de baby’s en nog een aantal – die huidskleur aangepast met meer geel, in plaats van de iets blekere kleur, wat overeenkomt met de gemiddelde blanke mens. Ook heeft de zoekgigant de plaatjes wat abstracter gemaakt, waardoor ze weer wat meer lijken op die gele mannetjes en vrouwtjes – met het idee dat dit gemakkelijker was dan rekening te houden met alle type huidskleuren; nu representeert het eigenlijk geen één huidskleur.

Momenteel is het zo dat nog niet alle emoji’s zijn voorzien van het uiteindelijke design, aangezien sommigen nog kleurloos zijn, maar dat moet ongetwijfeld goed komen wanneer Android 5.0 dan eindelijk beschikbaar is op je eigen toestel. Lees hier nog eens na wat Google allemaal heeft veranderd in Lollipop en je kunt hier een overzicht checken van tablets die worden voorzien van het nieuwe Android en wanneer dat gebeurt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.