Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google updatet Chrome voor iOS 8

Geschreven door
Geplaatst op8 oktober 2014, 11:08 CategorieApplicaties

Een update voor Google Chrome voegt onder andere een hogere resolutie voor de app toe, zodat hij niet meer wordt uitgerekt op iPhone 6 Plus. Ook dicht Google meteen een beveiligingslek, wat altijd welkom is natuurlijk.

Google Chrome voor iOS 8

Google heeft gisteren de Google Chrome-browser voor iOS geüpdatet met twee handige functies, een oplossing voor een beveiligingsprobleem plus de nodige stabiliteitsverbeteringen, zoals app-bouwers dat wel eens vaker noemen, maar niet verder belichten. Eén van de handigste features is dat Chrome nu geschikt gemaakt is voor het scherm van de grotere iPhone 6, maar ook de iPhone 6 Plus. Je hoeft het dus voortaan niet meer te doen met dat uitgerekte scherm: de nieuwe Chrome past precies en alles is weer prettig leesbaar. Eerder bracht Google al een soortgelijke update uit voor Gmail, waardoor ook die app weer veel fijner werkt op je nieuwe phablet.

De tweede handige update geldt eigenlijk voor alle iOS-gebruikers: het is vanaf nu ook mogelijk om bestanden te downloaden en te openen in Google Drive. Mocht je een mailtje tegenkomen waarin een bestand staat opgeslagen in de cloud van Google, dan opent Chrome hem zonder moeite voor je. Wat het dichten van het beveiligingslek betreft, dat heeft te maken met de manier waarop Google Chrome omgaat met url die gedeeld zijn via Apples FaceTime. Helaas hebben we daar verder geen details over, omdat de pagina die daar over gaat momenteel niet werkt. Mocht je nou geen nieuwe iPhone hebben, nooit gebruikmaken van Drive of FaceTime, dan is het toch raadzaam deze update te downloaden, omdat het ook meer bescherming biedt tegen de gevaren van malware.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.