Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google wil Lollipop-beveiliging begrijpbaar maken

Geschreven door
Geplaatst op29 oktober 2014, 12:02 CategorieAndroid

Googles hoofd beveiligingsingenieur heeft aangegeven dat hij de beveiliging van Android 5.0 heel simpel, doch effectief wil houden. Je zou het moeten aanzetten en vervolgens kunnen vergeten – wetende dat alles z’n werk doet.

Android 5.0 Lollipop

Google staat op het punt Android 5.0 Lollipop te lanceren voor allerlei moderne Android-apparaten. Dit nieuwe besturingssysteem krijgt natuurlijk heel veel nieuwe functies met zich mee, waaronder een nieuwe beveiligingslaag. Adrian Ludwig, hoofd beveiligingsingenieur bij Google, hoopt dat iedereen er straks mee overweg kan. Ook zal Google de beveiliging automatisch aanzetten, zodat je Android-apparaat vanaf het begin volledig beveiligd is. Ludwig vindt de beveiliging zelf de meest belangrijke update van Android 5.0 Lollipop.

Eén van de grootste problemen is dat mensen hun Android-apparaten kwijtraken of verliezen of dat-ie gestolen wordt. Daar heeft Google drie oplossingen voor. Het lockscreen, waardoor mensen niet in je phablet of tablet kunnen; versleutelde data, waardoor snel opgevende hackers afhaken bij de poging je gegevens te stelen; en de device manager, waarmee je je telefoon op afstand kunt leegruimen en uitschakelen. Daar hoort ook de zogenaamde kill switch bij, waar je je Google-accountgegevens voor nodig hebt om deze te kunnen activeren.

Hoewel die kill switch veel mensen blij maakt, zorgt de versleuteling van de data voor een averechts effect bij de FBI. De FBI vindt namelijk dat zij altijd het recht hebben om apparaten af te tappen bij een terroristische dreiging. Hoewel veel functies dus al meteen geactiveerd zijn wanneer je een nieuw toestel koopt met Android 5.0, moet je nog wel oudere apparaten handmatig instellen wanneer je ze tussen begin november en begin 2015 voorziet van de nodige update. Dat is in tegenstelling tot iOS 8, die automatisch die bescherming aanbiedt bij de update.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.