Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gouden iPads moeten verkoop zet geven

Geschreven door
Geplaatst op1 oktober 2014, 8:56 CategorieiPad

De markt voor grote tablets en iPads krimpt en Apple zoekt een manier waarop de verkoop een zet te geven is: de gouden iPad is geboren. Apple heeft officieel nog niets aangekondigd en doet dat naar verluidt later deze maand.

Gouden iPads

Later deze maand gaat Apple mogelijk nieuwe kleuren van de 9.7 inch iPad Air introduceren, om op die manier de verkopen van de grote tablets een boost te geven. Dat zeggen tenminste mensen die zicht hebben op plannen van Apple, tegenover Bloomberg. Dat zou inhouden dat we straks dus keuze hebben uit drie kleuren voor de iPad Air: zilver, grijs en dus mogelijk ook goud. De iPhone 5S is in dezelfde drie kleuren verkrijgbaar: de modellen met de witte voorkant zijn zilver of goud aan de achterkant en met de zwarte voorkant zijn grijs aan de achterkant.

De afgelopen tijd heeft Apple het moeilijk met de iPad. Vorig jaar zette het apparaat meer dan dertig miljoen euro om, maar de afgelopen twee kwartalen ziet Apple een flinke daling in dat getal. Wellicht dat het ook te maken heeft met het feit dat de laatste iPad een jaar geleden is geïntroduceerd, eveneens in oktober, en dat de mensen mogelijk zijn overgestapt op de phablet iPhone 6 Plus. Die smartphone heeft een scherm van 5,5 inch, wat volgens vele Apple-experts prima is voor een kleine Apple-tablet en dat de iPad daar nog wat van kan leren.

Dit zal niet de eerste keer zijn dat Apple kleuren gebruikt om de verkoop van z’n apparaten een zet te geven. Zo werden er in 1999 iMacs in allerlei zoete kleuren uitgebracht; met wisselende resultaten, die over het algemeen wel positief waren. Maar met de introductie van de iPhone 5C, een soort budgetmodel van de iPhone 5, in al z’n felle kleuren, was minder succesvol. Mocht Apple nou eindelijk officieel de 12,9 inch iPad gaan aankondigen en verkopen, dan zullen die gedaalde verkopen ongetwijfeld vanzelf stijgen. Maar dat zien we mogelijk later deze maand.

  • Delen:
Apple iPad Air
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.