Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Helft verkeer YouTube komt van mobiele apparaten

Geschreven door
Geplaatst op28 oktober 2014, 10:38 CategorieAndroid

De bestuursvoorzitter van YouTube heeft aangegeven dat de helft van het verkeer van YouTube afkomstig is van smart devices. Ook is er, dankzij de één miljard gebruikers, ruimte voor nieuwe verdienmodellen, omdat die mensen die reclames zat kunnen zijn.

YouTube

Van al het verkeer waar YouTube mee te maken krijgt, komt nu de helft van mobiele apparaten, zo geeft bestuursvoorzitter Susan Wojcicki van YouTube aan. Vorig jaar stond dat percentage nog op veertig procent, dus er is nog steeds sprake van een flinke groei. Bovendien is het aantal bekeken video’s en de tijd dat mensen die video’s bekijken ook gestegen sinds vorig jaar. En omdat er nu zo veel mensen zijn die zo veel content tot zich nemen, bekijkt YouTube nu de mogelijkheden om mensen te voorzien van reclamevrije video’s; maar dan moet je wel bijvoorbeeld maandelijks betalen.

Wojcicki geeft aan dat YouTube flink heeft kunnen groeien door de video’s gratis aan te bieden, met ondersteuning van reclames uiteraard, maar dat mensen die reclames zat kunnen worden. En dat kan dan weer in het nadeel van het bedrijf werken. Daarom onderzoekt het bedrijf nu verschillende mogelijkheden. Welke dat zijn, maakte Wojcicki nog niet bekend. Het zou niet de eerste keer zijn dat YouTube werkt met een abonnementsvorm. Eerder presenteerde het al de mogelijkheid om voor bepaalde kanalen een abonnement te introduceren waar mensen moesten betalen voor de video’s, maar dat pakte toch niet zo goed uit.

Hoe de toekomst voor YouTube er dus uit komt te zien, is nog niet bekend. Ondertussen werkt het bedrijf ook nog aan een abonnementsdient voor de muziekstreamingservice, maar daar had Wojcicki verder niets over te zeggen. Waarschijnlijk blijft het gratis YouTube bestaan naast de betaalde variant, zoals wel vaker het geval is in het medialandschap.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.