Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP introduceert goedkope Stream x360 convertible met Windows 8.1

Geschreven door
Geplaatst op7 oktober 2014, 11:01 CategorieWindows

HP heeft onlangs verschillende betaalbare notebooks en zelfs twee kleine en goedkope Windows 8 tablets in de Stream-familie aangekondigd maar het blijkt dat de Amerikaanse fabrikant ook op het gebied van convertibles met een betaalbaar model komt; de HP Stream x360.

De collega’s van Notebookitalia hebben een nieuwe convertible van HP gespot. De Stream x360 is een convertible zoals we al eerder van HP gezien hebben; het scherm kan 360 graden gedraaid worden zodat het geheel als tablet, als laptop en alles daar tussenin gebruikt kan worden.

Volgens de Italiaanse collega’s moet de Stream x360 voor 289 euro in de Europese winkels komen te liggen, een prijs die voor een Windows tablet al aan de lage kant is. Er komt ook een 3G-versie van de convertible op de markt. Voor een prijs van 349 euro krijg je dan toegang tot 3G-netwerken en wordt HP’s DataPass-abonnement meegeleverd. Met dit abonnement kun je zolang je het product gebruikt elke maand 200Mb aan data gratis opmaken.

HP-Stream-x360

De HP Stream x360 is voorzien van een 11-inch display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels. De convertible draait op een Intel Atom-processor en beschikt onder meer over drie usb-poorten, een hdmi-poort, een sd-kaartlezer en een ethernetpoort. Het geheel draait op Windows 8.1 met Bing-software. Hierdoor krijg je een jaar lang gratis toegang tot de Office 365-apps van Microsoft en een jaar lang 1TB aan opslagruimte in OneDrive.

HP heeft nog niet alle specificaties bekendgemaakt en ook is onduidelijk of de Stream x360 convertible op korte termijn naar Nederland komt. Mochten we meer informatie ontvangen melden we het direct.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.