Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP rust Pro Slate tablets uit met Snapdragon 801-chip en ultrasone stylus

Geschreven door
Geplaatst op28 oktober 2014, 15:17 CategorieAndroid

HP heeft de afgelopen maanden heel wat tablets op de markt gebracht, waarvan het merendeel overigens de Nederlandse markt (nog) niet bereikt heeft. De meeste modellen zijn echter gericht op het low-end en mid-end segment, maar vandaag blijkt dat HP ook aan high-end tablets werkt. De collega’s van Notebookitalia hebben namelijk informatie over de nog onaangekondigde HP Pro Slate 8 en Pro Slate 12 in handen gekregen.

HP-Slate-Pro-8

De HP Pro Slate 8 en Pro Slate 12 hebben, zoals de namen al doen vermoeden, een formaat van respectievelijk 8-inch en 12-inch. Beide modellen zijn voorzien van interessante specificaties, waaronder een Qualcomm Snapdragon 801-processor met een kloksnelheid van 2.3GHz en een hoge resolutie display. Ook interessant is de Duet Pen, een stylus die werkt op basis van ultrasoon geluid en de prestaties van een active digitzer stylus moet evenaren. Maar, het mooiste is dat je middels deze techniek de pen ook voor andere toepassingen kunt gebruiken, bijvoorbeeld door de tekst die je op een notitieblok schrijft op het scherm te laten verschijnen. Beide tablets draaien op Android 4.4 KitKat-software en worden geleverd met een aantal zakelijke toepassingen die door HP ontwikkeld zijn.

De HP Pro Slate 8 model heeft 7.7-inch display meegekregen dat voorzien is van een 2.048 bij 1.536 pixels resolutie. De tablet draait op de Snapdragon 801-processor en is voorzien van 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uit te breiden is. Verder beschikt de tablet over een 7 megapixel camera aan de achterzijde, een webcam aan de voorzijde en optioneel 4G.

HP-Slate-Pro-12

De HP Pro Slate 12 draait op dezelfde processor maar krijgt een 12.3-inch display met een 4:3 beeldverhouding en een resolutie van 1.600 bij 1.200 pixels. Verder is de tablet voorzien van 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer, een 2 megapixel camera aan de voorzijde, een 8 megapixel camera aan de achterzijde, optioneel 4G, WiFi, NFC en Bluetooth 4.0. Beide modellen komen met een microUSB-poort en zijn voorzien van Corning Gorilla Fit Glass bescherming.

Wanneer beide tablets op de markt verschijnen en wat ervoor betaald moet worden is vooralsnog onduidelijk. HP heeft beide modellen inmiddels van de eigen website verwijderd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.