Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘HTC bevestigt Nexus 9, komt eind dit jaar uit’

Geschreven door
Geplaatst op8 oktober 2014, 15:40 CategorieAndroid

Het heeft er de schijn van dat het per ongeluk is gegaan, maar HTC heeft aan de pers laten weten dat het officieel terugkeert naar de tablet-markt met de Nexus 9. Eind dit jaar moet de tablet in Taiwan al op de markt uitkomen.

HTC en de Nexus 9

Ondanks het feit dat het wellicht per ongeluk is gegaan, heeft de directeur van HTC North Asia, Jack Tong, aan de pers laten weten dat de Nexus 9 eind dit jaar op de Taiwanese markt gaat verschijnen. Over de tablet is veel te doen geweest, maar nu lijkt de kogel officieel door de kerk: Google en HTC gaan ons toch echt voorzien van een nieuwe Nexus-tablet en wel de Nexus 9. Tong gaf verder aan dat deze move er definitief voor zorgt dat HTC terugkeert naar de tablet-markt, nadat het bedrijf de afgelopen drie jaar daar niet heeft laten zien.

Volgens de laatste geruchten wordt de nieuwe Nexus-tablet op 16 oktober laten zien tijdens een persevenement. De Nexus 9 is inmiddels al goedgekeurd door de NCC, National Communications Commission; dat gebeurde op 6 oktober. De twee andere tablets van HTC hebben het in het verleden minder goed gedaan dan gehoopt en dat heeft mogelijk te maken met het feit dat de tablets te duur waren en daardoor minder populariteit genoten.

Nexus 9

De Nexus 9 zou een 64-bits-processor van NVIDIA, de Tegra K1, aan boord dragen. Verder specs wijzen erop dat de tablet draait op een dualcore, met een ARMv8-architectuur met een maximale kloksnelheid van 2,5 GHz, van twee keer twee gigabyte aan RAM-geheugen. Nu zegt die 64-bits-processor niet meteen wat over de snelheid, maar die ARMv8-architectuur wel: dit wordt een razendsnel werkende tablet. Ook zou de tablet online mogelijkheden hebben, door de apart ingebouwde modem.

Verder zou de tablet een NFC-chip (Near Field Communications) en GPS bevatten. Er wordt verder niets over de grote van de tablet of het scherm gezegd, maar eerdere geruchten wijzen op een 8.9 inch-scherm.

  • Delen:
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Reacties

  1. anl
    08 oktober, 2014 om 15:54

    we zullen het zien….16 oktober is heel snel :-)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.