Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 8.1 nu beschikbaar: de vernieuwingen op een rijtje

Geschreven door
Geplaatst op20 oktober 2014, 20:50 CategorieBesturingssystemen

Tijdens de keynote presentatie van afgelopen donderdag kondigde Apple niet alleen nieuwe producten aan zoals de iPad Air 2 en de iPad Mini 3, maar ook een update voor iOS. De update bevat veel eerder beloofde functies, die nog niet gelanceerd konden worden omdat ze samenwerken met OS X Yosemite, dat nog gelanceerd moest worden. OS X Yosemite, het besturingssysteem van Apple computers, is ondertussen gelanceerd, waardoor ook deze features beschikbaar gemaakt konden worden op iOS. Ook bevat de update aanpassingen naar aanleiding van feedback van klanten.

Continuity in iOS 8.1

Een van de features die samenwerkt met OS X Yosemite is Continuity. Vanaf iOS 8.1 is het mogelijk om sms’jes die je ontvangt op je telefoon te beantwoorden op je iPad of op je Mac. Vanaf iOS 8.0 was bellen op deze manier met je iPad al mogelijk, nu dus ook het versturen van sms’jes. Het versturen van sms’jes is geïntegreerd in de berichten app. Wanneer je een telefoonnummer op een website opent kun je nu ook kiezen om een bericht te sturen naar dit nummer.

Camerarol

In iOS 8.0 veranderde Apple de indeling van de foto’s app en daardoor verdween de camerarol waarin je door al je foto’s kon scrollen. Omdat veel mensen de camerarol erg handig vonden, is de functie nu terug. Daarnaast kun je nog steeds gebruik maken van de nieuw geïntroduceerde mogelijkheden in iOS 8 zoals Albums en Momenten.

iOS-8.1 foto's app Moments

Instant Hotspot

Wie geen WiFi heeft kan via zijn telefoon een hotspot aanmaken, waarna je met je Mac kunt internetten via het abonnement van je telefoon. Vanaf nu kun je met Instant Hotspot direct een hotspot tussen je iPhone of iPad opzetten zonder deze apparaten uit je broekzak te halen: bij de internet instellingen op je Mac je device aanklikken is nu genoeg om de hotspot te activeren.

Apple Pay

Apple Pay is het betalingssysteem van Apple. Vanaf vandaag wordt deze service in gebruik genomen. De service werkt nog niet in Europa, maar Apple belooft dat dat wel snel zal komen. Het is de vraag of Apple Pay het in Europa goed gaat doen, omdat de dienst gebruik maakt van credit cards en deze over het algemeen niet heel populair zijn in Europa.

Updaten naar iOS 8.1

Updaten kan via de instellingen app op je iPhone of iPad zelf, of door je apparaat aan te sluiten op een computer en up te daten via iTunes. Deze laatste manier is aan te raden als je weinig ruimte vrij hebt op je device, je hebt dan namelijk minder opslagruimte nodig.

Meer informatie

Lees meer over de belangrijkste features van iOS 8 voor de iPad en bekijk de verschillen tussen de iPad Air en iPad Air 2.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS
Apple iPad Mini 3
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.