Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iOS 8.1 verschijnt 20 oktober’

Geschreven door
Geplaatst op2 oktober 2014, 14:55 CategorieiPad

Volgens bronnen dichtbij Apple verschijnt iOS 8.1 al op 20 oktober. Met deze update maakt Apple ook Apple Pay beschikbaar voor het publiek. Dat zou betekenen dat Apple afstapt van z’n oude patronen en schema’s.

iOS 8.1

Als we de bronnen dichtbij Apple dichtbij Apple mogen geloven, dan is de eerste grote update van iOS 8 niet zo ver weg als initieel gedacht. Normaliter brengt Apple rond september een nieuw besturingssysteem uit, om die vervolgens in januari van het jaar erop te voorzien van een grote update, de x.1-versie. Met de komst van Apple Pay lijkt er geen sprake te zijn van dat oude schema. Want verschillende bronnen hebben inmiddels laten weten dat iOS 8.1 al bijna klaarstaat voor release en op 20 oktober al uit zou moeten komen.

Mogelijk wordt de grote update zelfs aangekondigd in een nog onaangekondigd Apple-event, dat naar verluidt op 21 oktober zou worden georganiseerd. Daar zouden in elk geval de iPad Air 2 en de nieuwe iPad Mini gepresenteerd worden. Maar goed, die geruchten werden dus al snel de kop in gedrukt door Jim Dalrymple van The Loop. Dalrymore vindt het onwaarschijnlijk dat er een event is op die datum, maar zegt tevens dat het goed mogelijk is dat er elders in oktober wel een evenement plaatsvindt. Wellicht dus een dag eerder; Apple houdt het spannend tot de laatste minuut.

Het is in elk geval goed mogelijk dat de update 8.1 sowieso gaat uitkomen deze maand, aangezien Apple zijn apparaten moet klaarstomen voor Apple Pay. Eerder kwam al uit de betatest van iOS 8.1 naar buiten dat Apple het betaalsysteem Apple Pay aan het uitproberen was, omdat ervan wordt verwacht dat mensen dit vanaf dag één massaal gaan gebruiken. Daar mag dus eigenlijk niet mee misgaan. Wanneer de update er dus aankomt, weet momenteel niemand zeker, omdat er veel mensen zijn die verschillende dingen roepen. Maar dat-ie komt, dat is in elk geval zeker.

  • Delen:

Reacties

  1. Sven
    16 oktober, 2014 om 0:48

    Hopelijk komt ie snel: bij heel veel automerken werkt bluetooth niet meer namelijk….. Grrrrrrrr

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.